‘Apple was op de hoogte van schermproblemen MacBook Pro 2017’

Michel van 't Klaphek
1 april 2021, 14:18
2 min leestijd
‘Apple was op de hoogte van schermproblemen MacBook Pro 2017’

Volgens een Amerikaanse rechter was Apple op de hoogte van de schermproblemen van de MacBook Pro uit 2017 en 2016. Het bedrijf zou de laptops desondanks hebben verkocht. De definitieve uitspraak in de rechtszaak volgt binnenkort.

Lees verder na de advertentie.

Rechter: MacBook Pro 2017 schermproblemen waren bekend

Dat schrijft Law360. De Amerikaanse rechter Edward Davila heeft uitspraak gedaan in een door een consumentengroep aangespannen rechtszaak tegen Apple. De klanten beweren dat het bedrijf op de hoogte was van ‘Flexgate’. Onder deze naam kwamen de schermproblemen van de MacBook Pro’s uit 2016 en 2017 bekend te staan.

MacBook Pro schermproblemen

Volgens rechter Davila wist Apple van deze problemen. De defecten moeten zijn opgemerkt door de testmensen van Apple. Dit team is verantwoordelijk voor het controleren van onaangekondigde producten, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

“De rechtbank oordeelt dat Apple kennis moet hebben genomen van de gemelde defecten”, aldus het oordeel van rechter Davila. “Dit baseer ik op de door Apple uitgevoerde stresstesten voor uitkomst van de getroffen laptops, en de klachtenstroom van klanten.”

Apple ontkent aantijgingen

De zaak was aangespannen door een groep gedupeerde consumenten. Zij zijn van mening dat Apple heeft geprobeerd om Flexgate te verhullen door berichten op haar forum te verwijderen.

Apple heeft zich in de rechtbank verweerd door te zeggen dat de zaak vorig jaar pas is aangespannen, drie à vier jaar nadat de genoemde MacBook Pro-modellen zijn verkocht. Ook claimt men dat het niet klopt dat alle mogelijke defecten tijdens het testen van producten naar boven komen. De definitieve uitspraak wordt binnenkort verwacht.

Meer over Flexgate

Flexgate staat voor de schermproblemen waar sommige MacBooks Pro’s uit 2016 en 2017 last van hebben. Deze laptops laten lichtvlekken zien, of flikkeringen. Het fenomeen werd al snel omgedoopt tot Flexgate, omdat het probleem ligt bij defecte bekabeling.

Halverwege 2019 kondigde Apple een reparatieprogramma aan. Klanten die last hadden van Flexgate konden hun MacBook Pro gratis repareren. Het bedrijf pakte de kern van het probleem aan door sterkere kabels in de versie van 2018 en nieuwere modellen te plaatsen.

Het laatste nieuws over Apple:

Via: iMore
Categorie: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

MacBook Pro
MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's