De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Waarom de nieuwe MacBook Pro zo duur is en zo lang op zich liet wachten

Lars Paijmans
28 oktober 2016, 12:24
2 min leestijd
Waarom de nieuwe MacBook Pro zo duur is en zo lang op zich liet wachten

Voordat wij de nieuwe MacBook Pro te zien kregen, heeft Apple er natuurlijk jaren aan gesleuteld. In een interview leggen Apples topmannen Phil Schiller, Jony Ive en Craig Federighi uit welke keuzes ze gemaakt hebben. Ook de controversiële MacBook Pro 2016 prijs komt aan bod.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2016 prijs verklaard door Apple

Nog voordat Apple de nieuwe MacBook Pro onthulde op het Mac-event, kreeg CNET de kans om er met de grote namen van Apple over te praten. In een uitgebreid interview kwam de Touch Bar uitgebreid aan bod, maar ook waarom het zo lang duurde voordat Apple met een nieuw model kwam.

MacBook Pro 2016 prijs

Volgens Phil Schiller, marketing chief bij Apple, wilde het bedrijf echt een “grote, grote stap voorwaarts” maken. “De nieuwe MacBook Pro geeft ons de kans om nieuwe dingen te maken in de toekomst, waarvan we sommige nu nog niet eens inzien”, aldus Schiller. Daarnaast benadrukt hij dat Apple zich niet laat leiden door de kalender en dat innovatie belangrijker is dan haastig een nieuw product op de markt brengen.

Design-baas Jony Ive sluit zich hier bij aan. Hij stond aan het roet bij de ontwikkeling van de Touch Bar, de grote vernieuwing van de nieuwe MacBook Pro. Volgens Ive is er minstens twee jaar aan dit OLED touchscreen gewerkt. “Dit is het begin van een enorm interessante weg die we inslaan. Ook voor toekomstige producten.”

De Mac krijgt geen touchscreen

Reken er overigens niet op dat de Mac een touchscreen krijgt. “Een Mac met een touchscreen is helemaal niet zo nuttig”, aldus Ive. Schiller zegt dat Apple in het verleden gekeken heeft of iOS en macOS samen te voegen was, maar dit draaide nergens op uit. “Om de beste PC te maken, moet je een Mac niet in een iPhone veranderen”, zo legt hij uit. “We pakken de beste elementen maar zonder ze fundamenteel te veranderen.”

MacBook Pro 2016 prijs

Hoewel de iPad Pro volgens Apple een prima laptopvervanger is, zal de klassieke laptop nog jaren blijven bestaan. De hoge prijs is echter vooral het struikelblok waar veel mensen over vallen. Schiller erkent dat de prijs hoog is, maar legt daarnaast ook uit waarom Apple hiervoor gekozen heeft.

“Betaalbaarheid is natuurlijk iets waar we om geven. Maar we ontwerpen niet voor prijs, we ontwerpen voor de ervaring en kwaliteit die mensen van ons gewend zijn.” Volgens Schiller betekent dit dat de Mac aan de bovenkant van de prijsklasse terecht komt, maar dat dit niet per definitie de bedoeling was. “Zoveel kost het nu eenmaal.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Cnet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen