De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple voegt MagSafe usb c-kabel toe aan nieuwe MacBooks’

Lars Paijmans
24 oktober 2016, 10:02
1 min leestijd
‘Apple voegt MagSafe usb c-kabel toe aan nieuwe MacBooks’

De MagSafe-kabel van Apple heeft onze MacBook al meerdere malen van een noodlottige val gered. Goed nieuws voor mensen die regelmatig achter hun laptopkabel blijven hangen: ook de nieuwe MacBooks met usb-c zouden een MacBook Pro 2016 MagSafe-kabel krijgen.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2016 MagSafe voor usb-c

De MagSafe-adapter is een klein blokje dat aan het uiteinde van de MacBook-oplaadkabel zit. Deze schiet automatisch los als er teveel druk op komt te staan. Hiermee wordt effectief voorkomen dat de MacBook van tafel valt als je achter het snoer blijft haken.

We baalden dan ook toen we hoorden dat de nieuwe MacBooks alleen usb c-poorten zou krijgen, wat ook het einde van MagSafe zou betekenen. Analist Ming-Chi Kuo heeft gelukkig goed nieuws. AppleInsider ontving een notitie van de analist, waarin hij schrijft dat Apple of een derde partij een MagSafe-achtige adapter ontwikkeld heeft.

MacBook Pro 2016 MagSafe

Dit gerucht baseert hij op bronnen die dichtbij het productieproces staan. Bovendien stelt Kuo dat de interesse van consumenten nog steeds groot genoeg is dat het voor Apple de moeite waard is om een nieuwe MagSafe-variant te ontwikkelen.

Gisteren schreven we al over Kuo, die nieuwe info gaf over het Mac-event van aanstaande donderdag. Kuo is een van de meest betrouwbare analisten als het op Apple-geruchten aankomt, aangezien zijn voorspellingen het al jaren vaak bij het rechte eind hebben.

In een notitie aan investeerders liet hij weten dat Apple aanstaande donderdag nieuwe 13-inch en 15-inch MacBooks onthult, die vervolgens ook direct te koop zullen zijn. Een nieuw 5K Display en iMac zouden tot 2017 moeten wachten, al kan het nog steeds dat deze op 27 oktober gepresenteerd worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen