De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gebruikers MacBook Pro (2016) klagen over krakend scharnier

Lars Paijmans
13 april 2017, 20:31
2 min leestijd
Gebruikers MacBook Pro (2016) klagen over krakend scharnier

Steeds meer eigenaren van een 15-inch MacBook Pro met Touch Bar klagen over een gek geluid dat uit de laptop komt. Sommigen omschrijven het alsof iemand langzaam in een plastic fles knijpt.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2016 hardwareprobleem veroorzaakt gek geluid

Zowel op het forum van Apple als andere fora stijgt het aantal klachten in hoog tempo. De klacht is in alle gevallen hetzelfde: het 15-inch model van de 2016 MacBook Pro maakt op willekeurige momenten een gek en hard geluid. Omdat Apple zelf nog geen verklaring heeft gegeven voor het hardware-probleem, is het lastig in te schatten wat de oorzaak is. Zo zeggen sommige gebruikers dat het geluid consequent terugkeert tijdens het uitvoeren van intensieve taken, zoals gamen of video’s streamen. Als de ventilatoren van de MacBook worden geactiveerd, duikt het geluid op.

MacBook Pro 2016 hardwareprobleem

Anderen denken dat het te maken heeft met het scharnier tussen het scherm en de onderkant van de MacBook. Door de hitte zou lijm loslaten of plastic vervormen. Dat zou ook verklaren dat het probleem vooral bij het 15-inch model voorkomt: dit grotere scherm is zwaarder en oefent meer druk uit op het scharnier.

Het scharnier als boosdoener?

Dit verklaart ook het verhaal van een gebruiker die zegt dat het geluid consequent te horen is als hij aan de onderkant van het scherm druk uitoefent. Apple reageert wisselend op individuele gevallen van het probleem. Zo worden soms interne onderdelen vervangen, wat echter niet voor een oplossing zorgt. Andere klanten wordt 130 dollar aangerekend, omdat Apple een klein deukje aan de onderkant zou zien wat buiten de garantie valt.

Het is in ieder geval duidelijk dat de fabrikant nog geen eenduidig antwoord heeft op dit MacBook Pro 2016 hardwareprobleem. Heb je zelf last van het geluid, dan raden we aan om contact op te nemen met Apple Support. Zodra Apple een verklaring geeft en mogelijk met een reparatieprogramma komt, lees je het hier.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen