De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

MacBook Pro 2016-gebruikers klagen over teleurstellende accuduur

Lars Paijmans
5 december 2016, 12:31
2 min leestijd
MacBook Pro 2016-gebruikers klagen over teleurstellende accuduur

Naast bugs in Boot Camp en flikkerende schermen kampt een andere groep eigenaren van de nieuwe MacBook Pro met accuproblemen. Er druppelen de nodige klachten binnen van mensen die stellen dat hun accuduur ver onder het gemiddelde van 10 uur ligt.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2016 accuproblemen duiken op

Zo komen er op de fora van Macrumors en Reddit veel klachten binnen van gebruikers die een MacBook Pro 2016 hebben met een accuduur tussen de drie en zes uur. Dit ligt ver onder de tien uur die Apple beweerde tijdens de onthulling van de nieuwe MacBook. Opvallend hierbij is dat ook bij licht gebruik van de MacBook de accuduur deze duur van tien uur niet haalt. Zo hield de MacBook Pro van iemand er al na drie uur en 45 minuten mee op, terwijl er alleen gebruik werd gemaakt van de internetbrowser, YouTube en software-ontwikkeling.

MacBook Pro 2016 accuproblemen

De indicator met het batterijpercentage laat in deze gevallen ook een vertekend beeld zien. Zo zien gebruikers dit percentage met vijf procent zakken in slechts 12 minuten. Net als bij de andere bugs die de MacBook Pro treffen, gaat deze slechtere accuduur niet voor iedereen op. Zo zijn er ook genoeg verhalen van gebruikers die zeggen dat hun batterij wel de tien uur aantikt. De hoeveelheid klachten laat echter wel zien dat het geen klein incident is. De grote vraag is alleen of deze MacBook Pro accuproblemen veroorzaakt worden door software, of dat er hardwarematig fouten gemaakt zijn.

Een hardware- of softwareprobleem?

Mocht het laatste het geval zijn, dan krijgt Apple Support het nog drukker dan het nu al heeft. Zo is Apple onlangs een reparatieprogramma gestart voor de iPhone 6S en neemt het aantal klachten of over flikkerende MacBook-schermen ook toe. Daarnaast kunnen mensen hun MacBook Pro ook omruilen als ze hun speakers hebben opgeblazen door een bug in Boot Camp.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen