‘Zo ziet het toetsenbord van de 16 inch-MacBook Pro eruit’

Michel van 't Klaphek
30 oktober 2019, 20:11
1 min leestijd

Zit je met smart te wachten op de 16-inch MacBook Pro? Het lijkt erop dat écht grote veranderingen uitblijven, al is er wel het een en ander gesleuteld aan het toetsenbord.

Lees verder na de advertentie.

’16 inch-MacBook Pro krijgt fysieke Touch ID-knop’

Dat Apple binnenkort een nieuwe MacBook Pro met 16 inch-scherm uitbrengt is zo goed als zeker. Het wemelt afgelopen maanden van de geruchten en ditmaal duikt de laptop op in de broncode van macOS Catalina 10.15.1, de Mac-update die eerder deze week verscheen. Op het plaatje is het toetsenbord van de vermoedelijke 16 inch-MacBook Pro te zien.

16 inch macbook pro touch id

Hierop is onder meer de Touch Bar te zien. De Touch ID-sensor staat los van deze aanraakgevoelige balk, en wordt helemaal rechtsboven geplaatst. Deze knop dient volgens 9to5Mac, dat de afbeelding ontdekte, tegelijkertijd als aan/uitknop. Dit zou een verandering zijn ten opzichte van het huidige model, dat een softwarematige knop heeft.

Aangezien het plaatje is opgedoken in macOS Catalina 10.15.1 lijkt het niet aannemelijk dat de laptop nog voor het einde van deze maand aangekondigd wordt. Er is nog weinig bekend over een specifieke releasedatum, maar 9to5Mac speculeert dat het nog wel enkele dagen tot weken duurt. Hoe dan ook, echt grote veranderingen lijken uit te blijven.

Ook interessant: 5 dingen die we al weten over de 16 inch-MacBook Pro

Waar blijft het nieuwe toetsenbord?

Deze voorspelling is in lijn met een rapport dat eerder vandaag verscheen. Volgens de betrouwbare insider Ming-Chi Kuo brengt Apple namelijk pas in 2020 een MacBook met schaartoetsenbord op de markt. Het bedrijf uit Cupertino zou de laptops tijdens WWDC 2020 onthullen, of via een persbericht in juli van volgend jaar. Deze planning sluit aan op voorgaande jaren.

Lees verder: ‘Nieuwe MacBooks met verbeterd toetsenbord verschijnen halverwege 2020’

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen