’16 inch-MacBook Pro komt eind deze maand, Apple AR-bril, Apple Watch slaap-app en ARM-Macs in 2020′

Michel van 't Klaphek
21 oktober 2019, 19:02
2 min leestijd
’16 inch-MacBook Pro komt eind deze maand, Apple AR-bril, Apple Watch slaap-app en ARM-Macs in 2020′

De nieuwe MacBook Pro met 16 inch-scherm is nog voor het einde van deze maand verkrijgbaar. De Apple AR-headset, Apple Watch slaap-app en ARM-Macs laten nog even op zich wachten en verschijnen volgend jaar.

Lees verder na de advertentie.

‘MacBook Pro 16 inch-release aanstaande’

Dat schrijven DigiTimes en Bloomberg. Eerstgenoemde heeft gesproken met iemand in de productieketen van Apple. Deze bron claimt dat de 16 inch-MacBook Pro eind deze maand al in de verkoop gaat.

Dit zou betekenen dat de nieuwe laptop ieder moment aangekondigd kan worden. DigiTimes zegt dat op moment van schrijven de eerste nieuwe MacBooks al zijn geleverd aan winkels wereldwijd.

Apple werkt hiervoor samen met Quanta, een producent. De bron bevestigt eerdere geruchten over de nieuwe MacBook Pro. De laptop wordt naar verwachting uitgerust met een ander soort toetsenboord, Intel-processor en dunne schermranden.

Dankzij deze smalle randen zou de 16 inch-MacBook Pro net zo groot zijn als het huidige Pro-model, dat een 16 inch-scherm heeft. Neem wel een slag om de arm bij dit gerucht, want DigiTimes zit er geregeld naast in haar voorspellingen.

Ook interessant: Concept: De onaangekondigde 16 inch-MacBook Pro in beeld

Bloomberg: Apple AR-bril en meer producten in 2020

Die vlieger gaat niet op voor Bloomberg. De gerenommeerde Apple-verslaggever Mark Gurman schrijft dat het bedrijf volgend jaar meerdere nieuwe producten uitbrengt, waaronder de langverwachte AR-bril. Deze zou synchroniseren met de iPhone van de drager en bijvoorbeeld binnenkomende berichten en e-mails tonen.

Apple AR-bri release

Ook kun je de bril volgens Gurman gebruiken voor het spelen van games die gebruikmaken van de omgeving. Apple zou momenteel meerdere game-ontwikkelaars aannemen om de interface van de bril te optimaliseren. Mogelijk krijgt de bril ook een eigen App Store, net als bijvoorbeeld de iPhone.

Daarnaast deelt Gurman dat de Slaap-app voor de Apple Watch volgend jaar verschijnt. Deze houdt je nachtrust bij en geeft tips voor het verbeteren van je slaap. Tot slot schrijft de Apple-kenner dat het bedrijf volgend jaar de eerste Macs met ARM-chips op de markt brengt.

Lees ook: Waarom de Mac Intel-chips in 2020 inruilt voor ARM-chips

Het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron afbeelding: iDrop
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's