‘Nieuwe 16 inch-MacBook Pro krijgt krachtigere oplader’

Michel van 't Klaphek
5 oktober 2019, 10:11
2 min leestijd
‘Nieuwe 16 inch-MacBook Pro krijgt krachtigere oplader’

De nieuwe MacBook Pro doet zijn naam eer aan en krijgt een krachtigere oplader dan zijn voorganger. De laptop wordt wellicht eind deze maand al aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit is de oplader van de 16 inch-MacBook Pro’

Het wemelt al maanden van de geruchten over de MacBook Pro met 16 inch-scherm. Momenteel kun je bij Apple-laptops kiezen tussen schermformaten van 13- of 15-inch, maar wie meer ruimte nodig heeft moet nog even wachten. Alhoewel we nog niet weten wanneer de 16 inch-MacBook Pro precies uitkomt, lijkt het er wel op dat hij een krachtigere oplader krijgt dan zijn voorganger.

16 inch MacBook Pro oplader

Dat claimt Chongdiantu. De Chinese website schrijft dat Apple van plan is een 96 Watt-oplader bij de MacBook Pro te leveren. Deze zou ongeveer hetzelfde formaat hebben als de huidige oplader, die ‘slechts’ over 87 Watt aan vermogen beschikt. Uiteraard beschikt het koppelstukje over een usb-c-aansluiting.

Bovendien maakte het bedrijf uit Cupertino eerder al bekend dat de onlangs uitgekomen Pro Display XDR een vermogen van 96 Watt kan doorgeven. Dit is opvallend, want geen enkel Apple-apparaat beschikt momenteel over zoveel power. Wellicht is dit vermogen daarom in het scherm geplaatst met het oog op de toekomst.

Oftewel, dit maakt de claim van Chongdiantu een stuk betrouwbaarder. Bovendien heeft de Chinese website een redelijke staat van dienst als het op Apple-geruchten aankomt. Eerder bracht men bijvoorbeeld als eerste foto’s van een oplader naar buiten die uiteindelijk van de iPad Pro (2018) bleek te zijn.

Onthulling misschien later deze maand

Mogelijk houdt Apple later deze maand nog een evenement waar de nieuwe MacBook Pro aangekondigd wordt. Volgens Ming Chi-Kuo, een autoriteit op Apple-geruchten, krijgt deze laptop een toetsenbord met schaarmechanisme. De huidige ‘vlindertechniek’-toetsenborden krijgen namelijk een hoop kritiek over zich heen.

Eerder dit jaar bracht Apple al de MacBook Pro 2019 uit. Zijn opvolger krijgt waarschijnlijk een design zonder schermranden. Ook de resolutie zou opgekrikt worden. Check onze 16 inch-MacBook Pro-pagina voor een overzicht van alle geruchten. Twijfel je momenteel tussen de 2019-versie, of toch wachten op de nieuwe laptop? Bekijk dan onderstaande video.

Via: MacRumors
Bron: Chongdiantou
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's