Onderzoek: Apple zakt naar vijfde plaats in laptop-ranglijst
Lars Paymans

Apple is geen moment te vroeg met de hernieuwde focus op de Mac. In een populair laptop en MacBook onderzoek zakt dat apparaat namelijk naar een nieuw dieptepunt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

MacBook onderzoek: Apple keldert

Sinds de start in 2010 staat Apple bovenaan in het onderzoek van Laptop Mag, maar niet in 2017. Voor het eerst keldert de Mac naar de vijfde plek en moet Apple plaatsmaken voor Lenovo, Asus, Dell en HP. Acer deelt de vijfde positie met de MacBook.

Hier heeft Laptop Mag verschillende redenen voor. Zo staat de verhoogde prijs van de 2016 MacBooks hoog op het klachtenlijstje, maar ook het feit dat Apple niet de moeite nam om oudere modellen een hardware-upgrade te geven.

Apple MacBook onderzoek

Ook de rigoureuze overstap naar een MacBook met enkel usb-c stootte de onderzoekers tegen de borst. Vooral omdat de aansluiting nu pas populair begint te worden. Ook had Laptop Mag liever een touchscreen gehad in plaats van de Touch Bar. Tel hierbij het beperkte aantal mogelijkheden op en Apple wordt links en rechts ingehaald.

Tijd voor een inhaalslag

Er is echter niet alleen  kritiek. Zo wordt Apple geprezen om de uitstekende klantenservice, garantie en het design van de MacBook. Het bedrijf lijkt er in ieder geval werk van te maken om volgend jaar weer bovenaan de lijst te prijken. Vorige week zette Apple een unieke stap door toekomstige plannen voor de iMac en Mac Pro lang voor de onthulling bekend te maken.

Ook zou er gewerkt worden aan een nieuwe versie van de in 2016 uitgebrachte MacBook Pro. Die zou geen Touch Bar meer krijgen, en in plaats daarvan uitgerust worden met betere hardware. We moeten tot volgend jaar wachten om te zien of deze stappen genoeg zijn om de achterstand op andere laptopfabrikanten in te halen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.