Apple onderzoekt MacBook-toetsenbord dat volledig uit oled bestaat

Lars Paijmans
5 maart 2018, 11:08
2 min leestijd
Apple onderzoekt MacBook-toetsenbord dat volledig uit oled bestaat

De Touch Bar was slechts het begin: Apple lijkt er serieus werk van te maken om een toetsenbord te ontwikkelen, dat volledig uit een oled-display bestaat.

MacBook oled-toetsenbord duikt op in patent

Een onlangs ingediend patent laat duidelijk zien waar Apple onderzoek naar doet. Met de naam ‘dual display equipment with enhanced visibility and suppressed reflections’ beschrijft het bedrijf de opvolger van het traditionele toetsenbord.

In plaats van fysieke knoppen bestaat dit toetsenbord volledig uit een oled-display. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf uit Cupertino hier interesse in toont, al is het patent van vandaag een stuk uitgebreider.

MacBook oled-toetsenbord

Door de knoppen te vervangen met een scherm, worden er verschillende nieuwe dingen mogelijk. Zo kunnen gebruikers in een handomdraai tussen verschillende toetsenbord-indelingen schakelen, en kan het toetsenbord zich aanpassen aan de app die je op dat moment gebruikt. Nu moet je vaak verschillende toetsencombinaties onthouden als je een video- of afbeelding bewerkt, maar met dit toetsenbord kunnen die taken gewoon op de knoppen verschijnen.

Touch Bar 2.0

Met de Touch Bar zette Apple in 2016 bovendien al de eerste stap naar dit volledig nieuwe toetsenbord. De enige vraag die we hierbij hebben is de feedback die de knoppen moeten geven. Grote stukken tekst op een touchscreen typen werkt niet fijn, en Apple zal een oplossing moeten vinden om jou het gevoel te geven dat je een knop indrukt. Misschien dat de Taptic Engine hier een rol in kan gaan spelen, of de Force Touch-techniek die nu al in het trackpad van de MacBooks zit.

Apple lijkt er nog niet helemaal over uit te zijn of dit toetsenbord voor de iPad of MacBook bedoeld is. In de tekst van het patent is te lezen dat er een versie gemaakt wordt voor een apparaat met een vast scherm en een model waarbij het scherm losgeklikt kan worden. In andere woorden gaat het hier dus om een MacBook- en iPad-variant.

Zoals altijd het geval is bij patenten, is het nog maar de vraag of en wanneer Apple dit product daadwerkelijk onthult. Omdat dit echter al de tweede aanwijzing is dat het bedrijf hier aan werkt, lijken de plannen serieuzer dan bij andere patenten. Vorige week legde Apple nog een ander patent vast die meer zegt over de toekomst van de Apple Watch. Deze check je hieronder.

Lees ook: Apple onderzoekt slimme bandjes en draagbare lader voor Apple Watch

Bron: Patent
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's