‘MacBooks met nieuw design krijgen zowel Apple Silicon als Intel-processor’

Kaylee Laurens
25 november 2020, 20:34
2 min leestijd
‘MacBooks met nieuw design krijgen zowel Apple Silicon als Intel-processor’

Met een kort maar krachtige tweet brengt de betrouwbare lekker L0vetodream de geruchtenmachine in de war. De lekker claimt dat Apple ook MacBooks met Intel-processor van een nieuw design voorziet.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple voorziet ook MacBook met Intel-procesor van een nieuw design’

De doorgaans betrouwbare Twitter-lekker L0vetodream suggereert in een korte tweet dat Apple in de tweede helft van 2021 MacBook-modellen met Apple Silicon én Intel-processors uitbrengt. De lekker reageert met deze tweet op het rapport van Ming-Chi Kuo. 

De Apple-analist Ming-Chi Kuo claimt in een rapport dat Apple in de tweede helft van volgend jaar nieuw ontworpen MacBook-modellen met Silicon op de markt brengt. L0vetodream zet hier echter vraagtekens bij. De anonieme lekker zegt dat niet alle herontworpen MacBooks in 2021 een Apple Silicon-chip hebben. Dit impliceert dat we komend jaar ook nog MacBooks met Intel-chips kunnen verwachten. 

De voorspelling is merkwaardig, aangezien Apple afgelopen zomer beloofde al haar computers in de komende twee jaar over te zetten van Intel naar Silicon. Een nieuw ontworpen MacBook met Intel-processor lijkt hier dus niet tussen te passen. 

Onlangs lanceerde Apple de eerste apparaten met eigen M1-chip. De primeur was voor de Mac mini, 13 inch-MacBook Pro en MacBook Air. Hoewel de nieuwe computers nog wel een paar tekortkomingen hebben ten opzichte van hun duurdere Intel-tegenhangers, presteren ze ook beter in een aantal kerntaken. 

Intel versus Apple M1

De eerste stap naar een Apple zonder Intel is gezet. De verschillen tussen de twee chips zijn gigantisch. In onze Intel vs Apple M1-vergelijking zetten we de oude en nieuwe Mac-chip daarom tegenover elkaar, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Wil je daarnaast verder lezen over de andere veranderingen in de nieuwe Macs? Check dan onderstaande devicepagina’s waar we je bijpraten over alle kenmerken, vernieuwingen en adviesprijzen.

Via: MacRumors
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen