Een MacBook met mobiel internet is weer een stap dichterbij
Lars Paymans

Apple heeft een nieuw patent toegekend gekregen, waardoor een MacBook met ingebouwd mobiel internet weer een stapje dichterbij de realiteit is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

MacBook mobiel internet patent toegekend

Het patent dat vandaag is toegekend is niet de eerste keer dat we Apples plannen zien voor een MacBook met mobiel internet. Steve Jobs liet in 2008 weten dat ze destijds het idee hadden overwogen, maar het destijds nog niet te realiseren was.

MacBook mobiel internet patent

Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder, en dit nieuwe patent laat in ieder geval zien dat dit plan nog steeds wordt overwogen. In de tekst lezen we hoe er een extra antenne naast die van WiFi en Bluetooth wordt toegevoegd om mobiel internet te kunnen ontvangen.

Hoewel Jobs het idee destijds afschoot omdat het de MacBook-lijn te complex zou maken, zou het een mooie manier zijn om de nieuwe MacBook Pro zich te laten onderscheiden van de andere MacBooks.

Gemakkelijk onderweg online met je MacBook

Naast WiFi-hotspots en het koppelen van je iPhone aan je MacBook is het namelijk een hele klus om onderweg gemakkelijk een goede internetverbinding tot stand te brengen. Door een MacBook mobiel internet te geven zul je wel weer een extra abonnement moeten afsluiten. Nu databundels steeds groter worden voor een lagere prijs, wordt het idee van een databundel voor je MacBook wel steeds betaalbaarder en beter haalbaar.

Onthoud wel dat het hier om een patent gaat voor een idee waar Apple al jaren mee bezig is, dus is het de vraag of we het binnenkort al in een toekomstige MacBook tegenkomen.

Lees het laatste nieuws over Apple patenten

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.