Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

MacBook mét 15-inch scherm komt snel – productie is al begonnen

Yannick Chalkiopoulos
11 april 2023, 13:54
2 min leestijd
MacBook mét 15-inch scherm komt snel – productie is al begonnen

Apple werkt naar verluidt aan een MacBook met een 15-inch scherm. En deze laptop komt sneller dan je denkt, want de productie is inmiddels op grote schaal begonnen!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook Air verschijnt dit jaar

Dit jaar komt Apple weer met een reeks nieuwe MacBooks. In januari verscheen de MacBook Pro 2023 en volgens geruchten volgt de MacBook Air 2023 zeer binnenkort. Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ross Young is de schermproductie van de nieuwe MacBook Air in maart en april flink opgeschroefd.

Lees ook: ‘Nieuwe MacBook Air krijgt oled-scherm (maar is wel kleiner)’

Wanneer Apple de productie verhoogt van een product dat nog moet verschijnen, betekent dit dat de release aanstaande is. Als het goed is hoef je daarom niet lang meer te wachten op de MacBook Air 2023.

MacBook Air 2023 M3 met 15 inch scherm

Eerste MacBook Air met 15-inch scherm en M3-chip

De MacBook Air-reeks wordt dit jaar waarschijnlijk met twee modellen uitgebreid: een 13-inch en een 15-inch MacBook 2023. Er gaan al jarenlang geruchten over een 15-inch MacBook, maar Apple heeft de grotere laptop nog steeds niet gelanceerd. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen. En dat is goed nieuws: je hoeft dan voor een grotere MacBook niet meteen over te stappen naar de MacBook Pro.

Naast het grotere 15-inch scherm van de MacBook wordt er verder niet veel aan het design gesleuteld. Een grote verandering gaat er wel komen: de laptops krijgen een nieuwe chip. Apple introduceert dit jaar namelijk de M3-chip, Apple’s eerste 3nm-chip. Het grote voordeel van deze nieuwe chip is dat die een stuk minder stroom nodig heeft dan voorgaande versies. Hierdoor gaat de batterij van je MacBook Air weer langer mee.

MacBook met 15 inch scherm

Wanneer verschijnt de MacBook met 15-inch scherm?

De kans is dus groot dat we niet lang meer hoeven te wachten op een nieuwe MacBook met een 13-inch én 15-inch scherm. Wanneer de laptop precies verschijnt is niet duidelijk, maar de verwachting is dat hij in het voorjaar gaat komen. In juni houdt Apple de jaarlijkse WWDC, dus dat zou natuurlijk ook een geschikt moment zijn om de laptops aan te kondigen.

Lees ook: 15-inch MacBook Air mist waarschijnlijk een belangrijke vernieuwing

Wil je niet wachten op de nieuwe MacBook Air 2023 met 15-inch scherm? Apple heeft begin dit jaar dus al een reeks nieuwe MacBook Pro’s uitgebracht, die beschikken over een krachtige processor én de beste Mac-batterij ooit. De laptops zijn aan de prijzige kant, dus check onze prijsvergelijker voor de beste prijs van dit moment:

Apple MacBook Pro 2023 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 2.149,-

Bekijk beste prijs

Apple MacBook Air 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 1.354,-

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 1.244,99

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte zijn van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air 2022
Apple MacBook Air 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu