Deze nieuwe Intel-chip maakt toekomstige MacBooks nog sneller

Lars Paijmans
5 augustus 2019, 9:20
1 min leestijd
Deze nieuwe Intel-chip maakt toekomstige MacBooks nog sneller

Intel heeft de tiende generatie van de Ice Lake-chips onthuld, een mooi voorproefje voor wat we in de volgende MacBook Pro kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Intel Ice Lake-chips onthuld

Apple houdt nieuwe producten het liefst zo lang mogelijk geheim, maar als het om Intel-chips gaat is dat niet mogelijk. Intel presenteert zijn nieuwste hardware altijd zelf en hoopt de chips ook aan andere fabrikanten te kunnen verkopen.

Dat geeft ons een mooie blik op de prestaties van de volgende generatie MacBooks. De zojuist onthulde tiende generatie van de Ice Lake-chips is namelijk precies hetzelfde type als degene die nu in 13 inch-MacBook Pro’s wordt gebruikt.

Intel Ice Lake

Volgens Intel worden de prestaties algemeen gezien met 18 procent verbeterd. Dat wil echter niet meteen zeggen dat je Mac ook 18 procent sneller wordt. Voor alledaags gebruik nemen de prestaties met een paar procent toe, zo zegt Macworld.

Kijken we echter naar encryptie, videocompressie en machine learning, dan wordt duidelijk hoe de Ice Lake-chips zich van zijn voorgangers onderscheidt. In de praktijk zorgt dat er bijvoorbeeld voor dat het comprimeren of coderen van een videobestand veel sneller gaat dan nu.

Vanaf voorjaar 2020 in MacBooks te vinden

Hoewel Macs niet bekend staan om de fantastische game-prestaties, biedt de chip ook op dit gebied kansen. Zo zijn de grafische prestaties sterk verbeterd, waardoor games er beter uitzien en ze ook beter draaien. Tot slot ondersteunt Ice Lake wifi 6, de nieuwe standaard die je MacBook daardoor toekomstbestendiger maakt.

Intel brengt de nieuwe chips in het laatste kwartaal van 2019 op de markt. Daardoor komen ze te laat voor de 16 inch-MacBook Pro die dan zou verschijnen. Op zijn vroegst komen we deze chip dus tegen in de Macs die Apple in het voorjaar van 2020 uitbrengt.

Lees ook: 5 dingen die we al weten over de 16 inch-MacBook Pro

Bron: Macworld
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's