‘MacBook gaat in de toekomst je hartslag meten tijdens het typen’
Michel van 't Klaphek

Apple onderzoekt de mogelijkheid om een hartslagsensor in de MacBook te plaatsen. De twee benodigde sensoren komen naast de trackpad te zitten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘MacBook hartslagmeter in de maak’

Dat laat een nieuw patent zien (via AppleInsider). Het bedrijf uit Cupertino denkt eraan om twee gezondheidssensoren in de MacBook te plaatsen. De eerste is in staat om je bloeddruk, hartslag en de hoeveelheid zuurstof in je bloed te meten. De tweede infraroodsensor weet ook je vochtpercentage uit te lezen.

Macbook Hartslagmeter

Dit werkt dus precies als op de Apple Watch. Het slimme horloge gebruikt twee lichtjes, een rode en een groene, om je gezondheid te meten. Bij het maken van een scan wordt het rode lampje gereflecteerd door je bloed, en de groene geabsorbeerd. Door de ledverlichting honderden keren per minuut te laten knipperen, kan het horloge zo precies je hartslag meten.

Ook interessant: 4 tips om alles uit de Apple Watch-hartslagmeter te halen

Apple en gezondheid

Het patent maakt niet duidelijk of je per se je pols op de gezondheidssensoren moet leggen, of dat het ook werkt met je vingers. De tweede optie zou misschien wel makkelijker zijn, omdat de lichtjes naast je muis geplaatst zijn. Verder ‘zien’ de sensoren ook of je aanwezig bent, en gaat je Mac dus niet zomaar in slaapstand.

Het gaat hier om een patent, en zoals we allemaal weten dient Apple honderden van dit soort documenten in per jaar. Toch geven ze wel een goed beeld van de richting die de iPhone-maker opgaat. De meest recente patenten focussen zich allemaal op gezondheid. In een eerder interview liet Tim Cook zich al lyrisch uit over de ECG-functie van de Apple Watch, die levens zou redden. In Nederland kun je helaas nog geen hartslagfilmpjes maken.

Ergens in maart vindt de eerste Apple-keynote van het jaar plaats. We verwachten hier onder andere meer te horen over de AirPods 2, die ook enkele gezondheidssensoren zou krijgen.

Lees ook: Apple maart-event 2019: 8 aankondigingen om naar uit te kijken

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.