De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple werkt aan de MacBook Fold, niet aan de iPad Fold’

Yannick Chalkiopoulos
1 februari 2023, 10:27
2 min leestijd
‘Apple werkt aan de MacBook Fold, niet aan de iPad Fold’

Het is inmiddels duidelijk dat Apple aan een vouwbaar scherm werkt. Volgens de laatste geruchten is dit scherm voor een MacBook Fold. Hoe zit het?

Lees verder na de advertentie.

Gurman en Kuo oneens over iPad Fold

Maandag nog voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat er volgend jaar een iPad Fold verschijnt. Dit zou dan Apple’s eerste device zijn met een vouwbaar scherm. Een andere doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Mark Gurman gaat hier nu tegenin en zegt nog niks gehoord te hebben over een iPad Fold. Wie heeft gelijk?

iPad Fold komt volgend jaar niet

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Gurman het hier bij het rechte eind. Apple is op dit moment druk bezig met de productie van Apple Reality, Apple’s eerste VR-bril. Deze bril verschijnt dit voorjaar, dus de kans is klein dat een ander groot project zoals de iPad Fold volgend jaar al volgt.

Ook Ross Young, een expert op het gebied van displays, gaf al aan de iPad Fold volgend jaar nog niet te verwachten. De kans lijkt hierdoor klein dat we volgend jaar al een iPad met een vouwbaar scherm gaan zien. Young verwacht Apple’s eerste vouwbare scherm op zijn vroegst pas in 2025 of 2026. Nog even wachten dus.

iPad Fold

Young: Apple werkt wél aan de MacBook Fold

Gurman verwacht voorlopig nog geen vouwbaar scherm van Apple te zien, maar Apple werkt volgens Young wel degelijk aan een device met een vouwbaar scherm. Het gaat volgens Young om een MacBook Fold, waar Apple in het productieproces nu nog naar verwijst als ‘notebook‘. De MacBook krijgt een 20.5-inch scherm volgens Young en verschijnt in 2025.

Lees ook: Apple is overstag: er komt tóch een MacBook met touchscreen

Eerder werd al gespeculeerd over een MacBook met een touchscreen, dit zou dus ook de MacBook Fold kunnen zijn. De MacBook is dan mogelijk zo te vouwen, dat je het ook als een grote tablet mét touchscreen kan gebruiken. Of de MacBook Fold krijgt helemaal geen toetsenbord meer, maar bestaat volledig uit het touchscreen. In dat geval is er enkel een digitaal toetsenbord.

Het is in ieder geval voorlopig nog wachten op een eerste device met vouwbaar scherm, maar Apple is achter de schermen druk bezig met het eerste vouwbare device.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Bron afbeelding: EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu