‘Apple lost ‘Flexgate’-schermprobleem op in 2018 MacBook Pro’s’

Lars Paijmans
6 maart 2019, 10:51
2 min leestijd

Begin dit jaar werd duidelijk dat nieuwere MacBook Pro’s gevoelig zijn voor schermproblemen. Apple blijkt nu stilletjes een oplossing voor dit zogenaamde ‘Flexgate’ te hebben doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Apple lost Flexgate stilletjes op

iFixit ontdekte eind januari dat alle MacBook Pro’s sinds 2016 een opmerkelijke hardwareverandering bevatten. Apple zou minder stevige kabels hebben gebruikt om het scherm met de onderkant van de laptop te verbinden, waardoor ze sneller slijten en eerder problemen veroorzaken dan voorgaande modellen.

Door de MacBook open en dicht te doen kan deze slijtage optreden, waardoor er uiteindelijk lichtvlekken aan de onderkant van het scherm ontstaan waar de kabel geen goede verbinding meer maakt.

Flexgate

iFixit heeft nu ontdekt dat Apple al stilletjes maatregelen heeft genomen in de 2018 MacBook Pro om Flexgate te voorkomen. Door een nieuwer model uit elkaar te halen, ontdekte de website dat Apple tegenwoordig langere kabels gebruikt dan bij voorgaande modellen het geval was. Bij zowel de 13- als de 15-inch MacBook Pro is de kabel zo’n 2 millimeter langer geworden.

Dat moet er volgens iFixit voor zorgen dat de kabels meer ruimte hebben om te buigen, zodat ze onder minder spanning komen te staan. Dat moet slijtage tegengaan en ervoor zorgen dat het Flexgate-probleem verholpen wordt. Toch houdt de website een slag om de arm, omdat nog niet getest is of deze aanpassing het probleem echt verhelpt.

Wat te doen bij schermproblemen

Apple heeft nooit toegegeven dat Flexgate een probleem was. Dat maakt het voor gebruikers met dit probleem lastig om een eenduidige oplossing te krijgen. Zo is op diverse fora te lezen dat sommige mensen hun reparatiekosten vergoed krijgen, maar anderen moeten in dezelfde situatie gewoon betalen. Mocht jouw MacBook ook problemen vertonen, dan raden we aan om contact op te nemen met Apple Support om te zien welke opties er zijn.

Lees ook: Met de Apple Support-app een reparatie inplannen: zo doe je dat

Het laatste nieuws over Apple

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen