De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Dit verwachten we vanavond om 19:00 van Apples 2016 MacBook-event

Lars Paijmans
26 oktober 2016, 21:05
5 min leestijd
Dit verwachten we vanavond om 19:00 van Apples 2016 MacBook-event

Vanavond om 19:00 komen we te weten wat Apple van plan is met de Mac. Op dit Mac-event staan heel wat product-aankondigingen op ons te wachten. Dit zijn onze verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

MacBook event verwachtingen

De verwachtingen zijn hoog gespannen voor Apples eerstvolgende keynote. Aanstaande donderdag is het zover, dan krijgen we voor het eerst in jaren te zien hoe Apple de Mac-lijn volledig vernieuwt. Na deze aankondiging zijn de nieuwe MacBooks later die week al te koop. Als we de geruchten van de afgelopen maanden bekijken, verwachten we de volgende vijf product-aankondigingen.

MacBook event verwachtingen

1. De onthulling van de MacBook Pro 2016

De MacBook Pro 2016 zal ongetwijfeld de klapper van de avond zijn. Mac-gebruikers roepen al jaren om een nieuwe Pro, waar Apple nu eindelijk gehoor aan geeft. De MacBook Pro 2016 krijgt een nieuw design, waarbij een OLED-touchscreen met de naam ‘Magic Toolbar’ boven het toetsenbord de aandacht trekt. Dit touchscreen vervangt de functietoetsen, zodat de balk zich aan kan passen aan de programma’s die je op dat moment gebruikt. Ook verwerkt Apple een Touch ID-vingerafdrukscanner in de powerknop om je MacBook snel te ontgrendelen en online betalingen veiliger te maken.

Apple lekte deze nieuwe MacBook Pro per ongeluk al een aantal dagen voor het even uit. In de code van macOS Sierra werd een foto gevonden die duidelijk de nieuwe MacBook laat zien met de Magic Toolbar en Touch ID. Ook zien we in de gelekte foto een dunner toetsenbord, nieuwe speakers en een nieuw scharnier. In het onderstaande artikel lees je meer over de ontdekkingen die we deden in de gelekte foto.

Lees ook: Deze 6 nieuwe functies toont de gelekte MacBook Pro 2016

Ook zal dit de eerste MacBook Pro zijn waar een usb c-poort in te vinden is. Vier usb c-poorten zelfs, waar de traditionele usb-, hdmi- en sd-kaart-aansluiting voor moeten wijken. De Pro zal bovendien iets dunner zijn dan het huidige model, onder meer door de toevoeging van dezelfde plattere toetsenbordtechniek van de 12 inch-MacBook. Onder het nieuwe uiterlijk zal de MacBook Pro 2016 uitgerust worden met nieuwe Skylake-processors van Intel en een AMD Polaris-gpu. Deze hardware focust zich naast krachtige prestaties ook op zuinig accuverbruik.

MacBook event verwachtingen

2. Een 13 inch MacBook Air 2016

Hoewel Apple het 11 inch-model van de MacBook Air dit jaar schrapt, heeft de 13 inch-versie nog wel een toekomst. Hierdoor zou Apple zich kunnen richten op de 12 inch-MacBook en de iets grotere 13 inch-MacBook Air. Volgens de geruchten in aanloop naar het evenement, zal het design van de 2016 MacBook Air hetzelfde blijven. Verwacht dus geen OLED Magic Toolbar of Touch ID, maar wel ondersteuning voor usb c.

De grote vraag is alleen of Apple er dit jaar eindelijk voor kiest om de schermkwaliteit van de MacBook Air te verbeteren. Enerzijds is de Air hier al lang aan toe. Maar omdat dit het instapmodel van de MacBook blijft, is het niet zeker wat een dergelijke verbetering met de prijs doet. Reken er dus niet op dat Apple veel tijd aan de Air zal besteden, maar door deze relatief kleine verbeteringen kan het instapmodel wel weer een tijdje vooruit.

MacBook event verwachtingen

3. Een verbeterde iMac voor 2017

Net als de MacBook Air zal ook de iMac geen revolutionaire verandering doormaken. Wel worden de specificaties ervan weer bijgewerkt, zodat hij weer meekan als krachtige desktop computer. Hoewel het ontwerp van de iMac dus niet wordt aangepast, is de kans groot dat er minstens één usb c-poort aan de achterkant wordt toegevoegd. Daarnaast wordt er een nieuwe grafische chip van AMD geïntegreerd om de prestaties van de iMac te verbeteren. Het is duidelijk dat Apple zich focust op de MacBook, maar omdat een fanatieke doelgroep nog steeds zweert bij de iMac is Apple dit product blijkbaar nog niet vergeten.

Reken er echter niet op dat deze nieuwe iMac al tegelijk met de MacBooks in de verkoop gaat. Volgens de meest recente geruchten zal Apple de MacBook Pro en Air dezelfde week al verkopen, maar moeten we tot 2017 wachten tot de iMac in de Apple Store staat. De exacte reden hiervoor is niet bekend, maar een registratie voor (slechts) drie nieuwe MacBooks in Rusland in aanloop naar het evenement bevestigt dit verhaal.

MacBook event verwachtingen

4. Een nieuw extern 5K Display

Toen Apple eerder dit jaar het Thunderbolt Display uit de handel haalde, wist iedereen het zeker: er zou spoedig een nieuw 5K extern scherm van Apple verschijnen. Inmiddels wachten we daar alweer een hele tijd op, maar dit Mac-event is natuurlijk het uitgelezen moment om dit te doen.

Het 5K externe display dat Apple zou presenteren heeft een resolutie van 5120 bij 2880 pixels, wat nogal veel vraagt van oudere laptops. Daarom zou Apple er een interne gpu inbouwen om deze apparaten een handje te helpen, zodat ze alsnog met dit scherm verbonden kunnen worden. Houd hierbij wel rekening met een hoge prijs. Net als de iMac, rekenen we erop dat dit externe display ook pas vanaf 2017 verkocht zal worden. Wel is het aannemelijk dat Apple van het Mac-event gebruik maakt om het nieuwe scherm alvast te presenteren.

AirPods

5. Geen releasedatum voor AirPods

Aanvankelijk dachten we dat we op 27 oktober te weten zouden krijgen wanneer de AirPods in de winkel zouden liggen. Een dag voor het evenement liet Apple echter weten dat de AirPods uitgesteld waren, omdat er meer tijd nodig is om het product af te maken. Daarom stellen wel onze verwachtingen bij en denken we niet dat de AirPods aanwezig zijn vanavond. De draadloze AirPods werden tegelijk met de iPhone 7 aangekondigd.

Het Hello Again Mac-event van Apple begint op donderdag 27 oktober om 19:00 uur Nederlandse tijd. De redactie van iPhoned zit op dat moment natuurlijk in de startblokken om jou van het laatste nieuws te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen