De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Eerste MacBook met Apple-processor op 17 november, AirPods Studio-hoofdtelefoon komt op 16 maart 2021’

Michel van 't Klaphek
16 oktober 2020, 10:54
2 min leestijd
‘Eerste MacBook met Apple-processor op 17 november, AirPods Studio-hoofdtelefoon komt op 16 maart 2021’

Het MacBook-evenement van 2020 vindt plaats op 17 november. Apple laat hier de eerste Mac met haar eigen processor zien. De AirPods Studio-hoofdtelefoon wordt tijdens het eerste event van 2021 onthuld, dat op 16 maart plaatsvindt.

Lees verder na de advertentie.

MacBook-evenement mogelijk op 17 november

Beide claims zijn afkomstig van Jon Prosser. De doorgaans betrouwbare Apple-insider schrijft op Twitter dat het volgende Apple-evenement al gepland is. Op 17 november staat men vermoedelijk stil bij haar computers: de Mac(Book). Prosser denkt dat het bedrijf nadruk gaat leggen op de eerste Mac met een ARM-processor.

apple silicon officieel uitgelicht

Deze chip maakt Apple zelf. Na een jarenlange samenwerking met fabrikant Intel nam de iPhone-maker afgelopen juni officieel afscheid. Tijdens het WWDC-evenement gaf directeur Tim Cook aan dat het bedrijf overstapt op haar eigen chipstructuur: Apple Silicon.

Verder claimt Prosser dat het bedrijf op 17 november de AirTag onthult. Deze kleine, mysterieuze tracker om spullen terug te vinden duikt al jaren op in allerlei geruchten, maar Apple zwijgt vooralsnog in alle toonaarden. De AirTag-tracker maakt waarschijnlijk gebruik van Ultra Wideband om spullen precies te lokaliseren. Deze chip zit ook in de recente Apple-telefoons, waaronder de iPhone 12.

‘AirPods Studio-presentatie op 16 maart 2021’

Tot slot schrijft Jon Prosser dat het eerste Apple-evenement van volgend jaar op 16 maart plaatsvindt. Die presentatie staat waarschijnlijk compleet in het teken van de AirPods Studio. Deze hoofdtelefoon duikt net als de AirTag regelmatig op in geruchten, maar vooralsnog blijft het bij gespeculeer.

AirPods Studio vertraagd

De AirPods Studio is een vermeende hoofdtelefoon met de geluidskwaliteit en het draagcomfort van de AirPods Pro, Apples high-end oordopjes. De oorschelpen weten bijvoorbeeld vanuit zichzelf welke oorschelp links en rechts zit, waardoor het niet uitmaakt hoe je de koptelefoon opzet.

Meer over de AirTag en AirPods Studio

Wil je verder lezen over Apples mysterieuze bluetooth-tracker en luxe hoofdtelefoon? Lees dan onze uitgebreide overzichtspagina’s over de AirTag en AirPods Studio. Deze samenvatting werken we doorlopend bij met de laatste geruchten zodat jij weet wat je mag verwachten.

→ Lees verder over de AirTag
→ Lees verder over de AirPods Studio

AirTag: 6 verwachtingen voor Apples eerste tracker
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen