‘Foto’s: zo ziet de dunne en compacte 12 inch MacBook Air eruit’

Gijs Ettes
23 januari 2015, 10:33
2 min leestijd

Het Chinese Apple-blog iFanR heeft een aantal foto’s gepubliceerd waarop het vermeende 12 inch-model van de MacBook Air is te zien. Het lijkt erop dat de nieuwe Air een stuk dunner wordt dan zijn voorgangers.

Lees verder na de advertentie.

Macbook Air foto’s

iFanR plaatste eerder een foto van een paneel van een iPhone 6, maar de MacBook Air foto’s legitiem zijn, valt moeilijk te zeggen. Hoewel de precieze afmetingen van de laptop onbekend zijn, wordt uit de vergelijking met de iPad Air 2 wel duidelijk dat de nieuwe MacBook Air nauwelijks dikker is. De huidige Macbook Air meet op het dikste punt 17 millimeter, terwijl de iPad een stuk slanker is met slechts 7,5 millimeter.

Ook de randen rondom het scherm lijken een stuk dunner dan bij de huidige MacBook Air. Geruchten gaan dat de tablet ondanks het grotere scherm kleiner wordt dan het 11 inch-model dat Apple momenteel voert. Verder zou het toetsenbord de gehele behuizing van de Air moeten beslaan, al blijkt dat niet uit de foto’s. De behuizing is wederom van metaal, met als meest opvallende verschil het Apple-logo aan de achterkant, dat zwart is in plaats van wit. Mogelijk licht het logo – in tegenstelling tot de huidige Macbooks – niet meer op. Apple zou het lampje achter het logo hebben moeten vervangen vanwege de dunnere behuizing.

Macbook Air 2015 specs

Macbook Air foto's

Dankzij de Macbook Air foto’s hebben we een indruk gekregen van het design van de nieuwe laptop, maar over de specs is nog weinig bekend. Wel zou de Air ditmaal passief gekoeld worden en niet meer voorzien zijn van een ventilator.

Ook zou de laptop nog maar over twee aansluitingen beschikken: een ingang voor je koptelefoon en een Type-C usb-aansluiting (3.1). Laatstgenoemde is kleiner dan een gewone usb-aansluiting en laat je kabels op twee manieren in de poort steken. Foxconn, de fabriek die onder meer ook de iPhone en Mac mini voor Apple produceert, is momenteel druk met de ontwikkeling van de Type-C usb-aansluiting.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: iFanR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen