Teardown: Nieuwe MacBook Air typt fijner en is makkelijker te repareren
Michel van 't Klaphek

De nieuwe MacBook Air is beter te repareren dan zijn voorganger, maar makkelijk is het niet. Wel is het fijn dat het toetsenbord meer ruimte heeft gekregen, waardoor typen een stuk fijner aanvoelt. Dit (en meer) blijkt uit de teardown van de MacBook Air (2020).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

MacBook Air 2020 teardown

Jarenlang werd de MacBook geplaagd door de problemen die het vlindertoetsenbord met zich meebracht, maar die tijd is voorbij. Dat laat de uitgebreide teardown van iFixit zien. Deze website heeft het nieuwe instapmodel uit elkaar geschroefd. Hierdoor weten we nu dat het vertrouwde toetsenbord meer ruimte heeft gekregen. Je kunt de toetsen daardoor dieper indrukken.

macbook air 2020 teardown uitg

Naast dat het ‘nieuwe’ keyboard dus fijner typt, is men ook positief verrast over de trackpad. De aansluitkabels zijn namelijk simpel los te koppelen, waardoor het vervangen van de trackpad een eitje is. Bovendien kunnen reparateurs de accu nu zonder al teveel moeite vervangen. Ook andere simpele reparaties worden hierdoor makkelijker.


De nieuwe MacBook Air scoort echter nog steeds een onvoldoende als het op reparaties aankomt. iFixit geeft de laptop namelijk een 4. Aan de ene kant is het nieuwe instapmodel makkelijk uit elkaar te halen, maar om bijvoorbeeld het toetsenbord te vervangen moet nog steeds de hele behuizing uit elkaar geschroefd worden. Ook is het jammer dat de ssd-opslag en RAM-modules stevig zijn vast gesoldeerd.

Lees alles over de MacBook Air 2020 op onze overzichtspagina

macbook air 2020 teardown

MacBook Air kopen

Vrij plotseling kondigde Apple afgelopen maand een nieuwe MacBook Air aan. Het instapmodel heeft als grootste verbetering de terugkeer van het oude, vertrouwde vlindermechanismetoetsenbord. Hiermee wordt een eind gemaakt aan het hoofdstuk van het geplaagde vlindertoetsenbord. Wil je de nieuwe MacBook Air kopen? Check dan de beste deals en aanbiedingen in onderstaande prijsvergelijker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.