Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

MacBook Air 2018: onze 7 verwachtingen voor de nieuwe Air

Florence Peeters
30 oktober 2018, 14:05
4 min leestijd
MacBook Air 2018: onze 7 verwachtingen voor de nieuwe Air

MacBook-gebruikers hebben jarenlang moeten wachten op een volledig vernieuwde MacBook Air. Deze maand komt daar eindelijk een einde aan. We zetten onze verwachtingen van de nieuwe Macbook Air 2018 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Air 2018 verwachtingen

Later vandaag om 15.00 uur onthult Apple een hele reeks nieuwe producten, waaronder minstens één laptop. In dit artikel nemen we de meest hardnekkige geruchten met je door, en vertellen we over onze verwachtingen van de nieuwe MacBook.

1. Retina-scherm

Het design is bij de Air-serie niet meer vernieuwd sinds 2010. Hiermee loopt het ver achter, maar kunnen we voor deze release veel verbeteringen verwachten. Een hardnekkig gerucht dat al maandenlang de ronde doet, is dat de nieuwe goedkope laptop van Apple een Retina-scherm krijgt.

Hiermee is het scherm vergelijkbaar met die van de MacBook Pro en van hogere kwaliteit. Tot nu toe was de MacBook Air nog het enige model zonder Retina-scherm.

MacBook Pro datum

Met een schermresolutie van 1440 bij 900 pixels lopen de huidige MacBook Air-exemplaren eveneens flink achter. Doordat er hoogstwaarschijnlijk een Retina-scherm in de Air komt, wordt de resolutie flink omhoog gekrikt.

Uit een rapport blijkt dat LG in april nieuwe MacBook-displays heeft geleverd aan Apple, met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. De scherpte ligt hierdoor bij de MacBook Pro.

3. Prijs verraadt soort MacBook

Er gaan veel geruchten over en weer over of de nieuwe goedkope laptop wel daadwerkelijk de MacBook Air 2018 wordt. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zei eerder dat de nieuwe laptop geen onderdeel zal zijn van de Air-lijn.

Andere geruchten spreken dat weer tegen, en maken de kans op een nieuwe Air een stuk aannemelijker. Mark Gurman, verslaggever van Bloomberg, verwacht dat de nieuwe notebook over de toonbank gaat vanaf 999 Amerikaanse dollar, zo’n 875 euro. Dit ligt een stuk dichterbij de huidige prijs van een Air, dan van een duurdere MacBook. We verwachten dat Apple de nieuwe MacBook Air voor ongeveer dezelfde prijs in de markt brengt als zijn voorganger.

4. Nieuwe chipset

De vernieuwde MacBook Pro die onlangs is uitgebracht, moet het tot ongenoegen doen met een Coffee Lake-chip van Intel uit 2017. De veel snellere Coffee Lake-chip komt namelijk pas uit in 2019. De kans is nihil dat Apple dezelfde chip zou gebruiken voor de goedkopere Air. Geruchten wijzen vooral op de vernieuwde Amber Lake-chip van Intel.

Deze wordt sinds juli dit jaar in verschillende laptops uitgerold, wat op tijd is voor een release in oktober. Dankzij deze processor maakt de laptop een flinke stap vooruit maakt ten opzichte van het huidige model.

5. Butterfly-toetsenbord

We hebben het al op de MacBook Pro 2018 gezien, maar we mogen ook op dit nieuwe model het derde generatie Butterfly-toetsenbord verwachten. Met dit keyboard heeft het bedrijf uit Cupertino eindelijk een oplossing gevonden voor het langslepende probleem van Mac-toetsenborden, die kapot gaan door kruimels en vuil dat snel het toetsenbord binnendringt. Een speciaal membraan onder de toetsen houdt dit voortaan buitenshuis. Daarnaast maken de plattere toetsen minder geluid.

MacBook scharnier

6. De één vervangt de ander

De langlopende geruchtenstroom over of het een MacBook of MacBook Air is die Apple in september uitbrengt, kan er ook op wijzen dat Apple deze twee modellen als het ware samenvoegt. Beide modellen zijn al langer toe aan een grote vernieuwing. Wellicht maakt Apple het goedkope model zo betaalbaar door zich te focussen op slechts één laptopserie. Of dit ook gevolgen heeft voor de naam, is dus ook nog de vraag.

7. Usb-c-poort

Als Apple daadwerkelijk de MacBook en de Air-serie dit jaar samenvoegt, is de kans op een usb-c-aansluiting op het nieuwe model groot. De huidige MacBook Air moet het nog doen met usb 3.0. De MacBook Pro heeft al wel een usb-c-aansluiting. Er zijn geen hardnekkige geruchten dat het goedkope model van dit jaar sowieso een usb-c-aansluiting heeft, maar het zou wel aannemelijk zijn.

Bij andere fabrikanten is de aansluiting al langer de nieuwe norm, en het is wachten tot ook Apple begint met het voorbereiden van ieder product op snelladen. De iPhone XS (Max) en iPhone XR hebben helaas nog geen usb-c-aansluiting gekregen.

Wanneer verschijnt de MacBook Air 2018?

Het zijn slechts geruchten en verwachtingen, maar alles wijst erop dat Apple de nieuwe goedkope laptop tijdens het event op 30 oktober onthult. Dit wordt bevestigd door het gerucht dat fabrikant Quanta al druk bezig is met een grote order voor Apple.

Als dit daadwerkelijk zo blijkt te zijn, is het apparaat waarschijnlijk in de loop van november in Nederland verkrijgbaar. Houd iPhoned dus in de gaten, dan weet jij als eerste alles over deze langverwachte nieuwe MacBook.

Lees ook: Alles over de MacBook Air

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu