‘MacBook Air 2018 met Retina-display verschijnt dit najaar vanaf 899 dollar’

Lars Paijmans
30 april 2018, 13:01
1 min leestijd

Dit jaar ligt er voor het eerst in jaren een nieuwe MacBook Air in de winkels. Met een Retina-display en voor een vanafprijs van 899 dollar, aldus een nieuw gerucht.

‘MacBook Air 2018 uitgesteld naar eind 2018’

Digitimes schrijft vandaag dat Apple de productie van deze nieuwe MacBook Air teruggeschoven heeft naar het derde kwartaal van 2018. Met een vanafprijs van 899 dollar (742 euro) hoopt Apple een goedkoop alternatief te bieden voor de prijzigere MacBook Pro.

MacBook Air 2018

De bronnen van Digitimes zeggen dat de leveranciers van de onderdelen nu met grote hoeveelheden aan MacBook Air-onderdelen blijven zitten door deze beslissing. Zij wachten simpelweg tot ze groen licht krijgen van Apple om verder te gaan met de productie.

Eindelijk een Retina-scherm

Op basis van de onderdelen komen we wel meer te weten over het design en de specs van het apparaat. Zo zou de MacBook een dun ontwerp krijgen, eindelijk uitgerust worden met een Retina-display en gebruikmaken van de nieuwste Intel-processor. Hoeveel (usb-)aansluitingen er op de MacBook aanwezig zijn, is onduidelijk.

Als het gerucht het bij het rechte eind heeft, zou dat betekenen dat de MacBook niet tijdens WWDC 2018 wordt aangekondigd, iets wat eerst wel de verwachting was. De kans bestaat dat Apple de nieuwe MacBook al laat zien met een trailer, net zoals ze dat vorig jaar deden met de iMac Pro en nieuwe Mac Pro.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen