Apple verbetert MacBook Air 2018-schermhelderheid met software-update

Lars Paijmans
17 april 2019, 11:04
1 min leestijd
Apple verbetert MacBook Air 2018-schermhelderheid met software-update

Eén van de minpunten van de 2018 MacBook Air is het scherm dat net een wat minder hoge helderheid had dan andere MacBooks. Apple heeft dit probleem opgelost met een update voor macOS.

MacBook Air 2018 schermhelderheid verbeterd

Toen Apple eind maart de update van macOS 10.14.4 uitbracht, ontdekten verschillende gebruikers dat de helderheid van het scherm plots omhoog was gegaan. Nu heeft Apple ook de specificaties op de pagina van de nieuwste MacBook Air bijgewerkt om dit te bevestigen.

MacBook Air 2018 helderheid

Voortaan heeft de MacBook Air 2018 een schermhelderheid van 400 nits, vergeleken met 300 nits voor de update naar macOS 10.14.4. Dat is een groot verschil, vooral omdat het één van de kritiekpunten op de MacBook was. Vooral in omgevingen met veel licht was het scherm minder fel en daardoor minder goed leesbaar. Dat is nu grotendeels opgelost.

Het goede nieuws is dat deze verbetering ook doorgevoerd is op alle reeds aangeschafte Macs. Heb jij de afgelopen maanden dus een MacBook Air 2018 gekocht, dan kun je de schermkwaliteit verbeteren door de laatste versie van macOS te installeren.

Installeer altijd de nieuwste macOS-update

We raden sowieso altijd aan om deze updates zo snel mogelijk te installeren. Zelfs als ze geen grote nieuwe functies introduceren, brengt een update altijd belangrijke beveiligingsmaatregelen met zich mee. Door altijd de nieuwste versie van macOS te draaien, zorg je voor de best mogelijk beveiliging van je iMac en MacBook.

Wil je meer weten over de laptop? Check dan ook onze uitgebreide MacBook Air 2018 review en onderstaande videoreview.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Categorie: Devices
Spotlight: macOS Mojave
Device: MacBook Air

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's