MacBook Air 2018 review round-up: dit vinden internationale media

Lars Paijmans
6 november 2018, 16:31
3 min leestijd

Na de iPad Pro zijn nu ook de eerste internationale reviews van de MacBook Air 2018 verschenen. We zetten de conclusies op een rijtje in deze round-up.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Air 2018 review round-up

Apples internationale embargo voor de reviews van de MacBook Air 2018 is zojuist verstreken, dus kunnen we de eerste balans opmaken. De eerste reviews zijn overwegend positief, maar hebben hier en daar ook hun bedenkingen.

Lees ook: dit vinden internationale media van de iPad Pro

The Verge

De nieuwe MacBook Air is een stuk sneller dan zijn voorganger, maar maakt een minder grote stap dan je zou verwachten in drie jaar tijd. De Air is nog steeds geschikt voor doorsnee werkzaamheden, maar niet bedoeld voor videobewerking of het verwerken van grote hoeveelheden RAW-foto’s. De nieuwe Air is beter en krachtiger dan de 12 inch-MacBook, maar het verschil is minder groot dan gehoopt.

Dat maakt de Air minder revolutionair dan zijn voorganger. Apple trekt het product gelijk met de concurrentie, maar gaat nergens een stap verder.

→ Lees de volledige review op The Verge

Wired

Vooral de accuduur van de nieuwe Air is indrukwekkend. Tijdens het testen konden we meerdere apps en Safari tegelijk gebruiken, maar bleef de accu het bij een schermhelderheid van 60 tot 70 procent zo’n acht uur volhouden. Dat zal voor veel mensen een reden zijn om de Air boven een andere laptop te verkiezen.

→ Lees de volledige review op Wired

TechCrunch

De nieuwe MacBook Air is een flinke upgrade, waar je echter ook meer geld aan kwijt bent. Als je moet kiezen tussen de Air en 12 inch-MacBook, is de nieuwe Air duidelijk de beste keuze. We vragen ons af of Apple het 12-inch model nog gaat updaten, want zoals het er nu naar uitziet is de Air duidelijk de laptop om te kiezen.

→ Lees de volledige review op TechCrunch

Engadget

Apple gebruikt dezelfde schermtechnologie als het 12 inch-model in deze nieuwe MacBook Air. Toch zit er hierdoor een verschil tussen de kwaliteit van dit scherm en dat van de nieuwe MacBook Pro, waar Apple de betere P3-kleuren gebruikt. Als je dat verschil belangrijk vindt, ben je waarschijnlijk ook de doelgroep die beter voor een Pro kan kiezen. Op andere fronten is de nieuwe Air een prima keus voor een laptop in deze prijscategorie.

→ Lees de volledige review op Engadget

AppleInsider

Wat tijdens het testen opviel, is dat de nieuwe MacBook Air een minder helder scherm heeft dan we gewend zijn van Apple. Dat zal niet vervelend zijn voor mensen die hun laptop vooral binnen gebruiken, maar wel als je regelmatig in het zonnetje aan het werk bent.

→ Lees de volledige review op AppleInsider

Nieuwe MacBook Air vanaf morgen verkrijgbaar

De nieuwe MacBook Air ligt vanaf morgen in de winkels. Ook op iPhoned kun je dan de beste prijzen en deals vergelijken met onze prijsvergelijker. Ga je morgen een MacBook Air 2018 kopen? Check dan eerst even ons overzicht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen