Apple repareert MacBook Air (2018) met moederbordproblemen gratis: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
30 juni 2019, 10:14
1 min leestijd
Apple repareert MacBook Air (2018) met moederbordproblemen gratis: zo werkt het

Heb jij een MacBook Air uit 2018? Dan is er misschien iets aan de hand met het moederbord. Apple repareert laptops met het probleem gratis en voor niets.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Air 2018-reparatieprogramma

Apple is erachter gekomen dat sommige MacBook Air-modellen uit 2018 moederbordproblemen hebben en gaat deze problemen gratis oplossen. MacRumors kreeg een intern bedrijfsbericht in handen waarin het reparatieprogramma werd aangekondigd. Je krijgt vanzelf een e-mail als jouw laptop mogelijk gedupeerd is.

Apple Mike Filippo

Op dat moment kun je een afspraak maken via de online klantenservice van Apple, naar een Apple Store gaan of aankloppen bij een geautoriseerde service provider, zoals Amac. Reparatie is uiteraard gratis. Het is verstandig om vooraf een back-up van je Mac te maken, want tijdens de vervanging gaan al je gegevens verloren.

In het document wordt niet duidelijk wat het probleem precies is, maar wel dat Apple het gehele moederbord vervangt. Omdat het moederbord een centrale plek in de computer inneemt is het soms nodig om andere onderdelen ook te vervangen. Wanneer deze door eigen toedoen niet goed functioneren draai je zelf voor de kosten van reparatie op.

Apple heeft het reparatieprogramma niet openbaar bekendgemaakt, zoals het onlangs wel deed met de MacBook Pro-accu. Waarschijnlijk kiest het bedrijf uit Cupertino ervoor om het niet aan de grote klok te hangen vanwege het kleine aantal getroffen laptops. Eigenaren van deze MacBooks krijgen daarom ook een persoonlijk mailtje.

Apple en reparaties

Het is niet het eerste reparatieprogramma dat Apple de afgelopen tijd heeft aangekondigd. Eerder kondigde men aan MacBook Pro’s uit 2016 met het Flexgate-probleem te fixen. Hierbij loopt de dure laptop schermproblemen op dankzij slijtage. Apple kondigde verrassend genoeg geen reparatieprogramma voor de MacBook Air en MacBook Pro met toetsenbordproblemen af.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu