De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Dus toch? ’15-inch MacBook Air verschijnt in het voorjaar’

Sven Lamers
16 december 2022, 11:24
2 min leestijd
Dus toch? ’15-inch MacBook Air verschijnt in het voorjaar’

Weet je het nog? Zo’n half jaar geleden hoorden we geruchten over een 15-inch versie van de MacBook Air. Daarna bleef het stil, maar nu lijkt die Air snel te komen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Air 15-inch verschijnt snel

In de zomer van 2022 maakte Apple ons blij met een nieuwe versie van de MacBook Air. Deze had een nieuw design, een groter scherm en een snellere processor. De prijs was aan het begin een beetje aan de hoge kant, maar inmiddels is die bij de meeste webshops voor een goede prijs te koop (zie ook de prijsvergelijker hieronder). Zoek je ‘gewoon een MacBook’, dan moet je deze hebben. Tenzij je een groot scherm wilt – maar daar komt dus wellicht binnenkort verandering in.

Apple MacBook Air 2022 deals

Apple MacBook Air 2022

13.6 inch

8 GB werkgeheugen

256GB

Apple M2 processor

€ 1.319,00

1 dag

Bekijk bij Coolblue
Coolblue

Apple MacBook Air 2022

13.6 inch

8 GB werkgeheugen

256GB

Apple M2 processor

€ 1.319,00

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple MacBook Air 2022

13.6 inch

8 GB werkgeheugen

256GB

Apple M2 processor

€ 1.319,00

3 dagen

Bekijk bij Media Markt
Media Markt
Bekijk alle deals

Hetzelfde design als 13-inch

Volgens het nieuwe gerucht zal er op het scherm na niet veel veranderen bij de grotere versie. Het wordt een toetsenbord zonder Touch Bar, hetzelfde trackpad met Force Touch, verbeterde speakers, 1080p-webcam en een MagSafe voor het opladen.

Wat we (nog?) moeten missen? Een mini-LED-scherm, want dat blijft vooralsnog exclusief voor de Pro-modellen. Qua processor gaan wij uit van de M2-chip die we ook al kennen uit de MacBook Air 13-inch, maar stiekem hebben we een klein beetje hoop voor een M2 Pro. Deze verwachten we namelijk al voor de MacBook Pro 14-inch en 16-inch. Waarschijnlijk worden de drie laptops tegelijkertijd in het voorjaar van 2023 gepresenteerd.

MacBook Pro notch

Keuze is reuze

Wat ons betreft zien we zo’n MacBook Air met groter scherm sowieso wel zitten. Als je tegenwoordig een MacBook met een groot scherm wilt, dan moet je sowieso de grootste en duurste MacBook Pro hebben. Door een goedkopere MacBook Air mét een groter scherm aan te bieden, is er meer keus voor ons!

Bovendien zou Apple hiermee dezelfde strategie hanteren dan met de MacBook Pro, die ook al in twee verschillende maten te krijgen is. Of zelfs drie, als je de oude versie nog meetelt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air 2022
Apple MacBook Air 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu