Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

‘Goedkopere MacBook wordt uitgerust met Retina-scherm’

12 maart 2018, 9:01
2 min leestijd
‘Goedkopere MacBook wordt uitgerust met Retina-scherm’

De goedkopere MacBook, waar Apple volgens geruchten aan werkt, krijgt een Retina-scherm. Uit meerdere bronnen blijkt dat Apple een dergelijke laptop in ontwikkeling heeft, die mogelijk de Air-reeks opvolgt.

Lees verder na de advertentie.

Goedkope MacBook 2018 met Retina-scherm

Volgens DigiTimes krijgt de vermeende laptop een vergelijkbaar scherm aan boord als wat de MacBook Pro nu heeft. Bovendien komt de adviesprijs van het apparaat op hetzelfde bedrag te liggen als die van de MacBook Air. Wellicht gaat het zelfs om een vernieuwde, Retina-versie van de Air, wat in eerdere geruchten al werd voorspeld. Ook de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, die vaker nieuwe Apple-producten voorspelt, sprak al over een degelijke laptop.

MacBook Pro 2016 MagSafe

Uit hetzelfde rapport blijkt ook dat LG in april nieuwe MacBook-displays uitlevert aan Apple. Het gaat hier om schermen met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, die ook in de MacBook Pro zitten. Dit zou eindelijk het einde kunnen betekenen van de relatief lage schermresolutie van de Air, die met 1440 bij 900 pixels aardig achterloopt anno 2018.

Apple voorspelt dat er in 2018 zes miljoen exemplaren van de nieuwe laptop over de toonbank gaan. Een vernieuwd scherm in de Air zou eigenaren van de dunne, lichte laptop in ieder geval een reden geven om een geüpgrade versie versie aan te schaffen. Die ontbrak tot dusver, doordat Apple alleen de specs van de processor en het werkgeheugen iets verbeterde. Ook als je gewoon op zoek was naar een relatief goedkope MacBook, moest je het met de MacBook Air doen.

Ook interessant: ’Apple focust op lagere prijs met nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook’

Vernieuwde iPads

Het rapport bevestigt ook geruchten dat er nieuwe iPads aankomen in 2018. In het tweede kwartaal kondigt Apple nieuwe instapmodellen aan, die mogelijk zelfs voor een lagere prijs dan de iPad (2017) verkocht worden. Later dit jaar volgt een vernieuwde iPad Pro, die volgens de laatste berichten uitgerust wordt met Face ID, net zoals de iPhone X.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu