Windows is de grote verliezer
Redactie

In een recent onderzoek is bekend geworden dat het aantal systemen dat draait onder windows is afgenomen. Dit onderzoek laat zien dat Mac’s en smartphones een steeds groter deel van het internet verkeer dekken.

Het onderzoek is gebaseerd op de bezoekers van heel veel bekende websites voor verschillende doelgroepen. Op deze manier wordt een realistisch beeld gecreëerd van alle computers ter wereld.

<p></p>Windows behaalde in dit onderzoek een percentage van 89,62%. Dit is voor het eerst dat windows onder de 90% komt (in april was dit nog 91,64%), en men noemt het dan ook terecht een historisch dieptepunt.

</p>

Het systeem dat het meest gegroeid is in marktaandeel is Mac OSX. Apple wint hiermee bijna 1,5% marktaandeel (van 7,38% naar 8,87%). Apple heeft ook duidelijk iets los gekregen met de iPhone, want het marktaandeel van smartphones is ruim verdubbeld ten aanzien van een meting in het begin van het jaar, van 0,15% is dit namelijk 0,37% geworden. Dit marktaandeel is gebaseerd op de volledige markt, inclusief desktop machines.

Via nu.nl

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.