Alleen nieuwe Macs kunnen de dalende Mac-verkoopcijfers nog redden

Lars Paijmans
12 oktober 2016, 10:01
1 min leestijd
Alleen nieuwe Macs kunnen de dalende Mac-verkoopcijfers nog redden

Het wachten op nieuwe MacBooks lijkt bijna voorbij te zijn, maar aan de Mac verkoopcijfers te zien had Apple niet veel langer moeten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Mac verkoopcijfers blijven verder dalen

Twee onderzoeken van Gartner en IDC laten zien dat lange periodes zonder noemenswaardige updates genoeg zijn om de Mac verkoopcijfers flink te laten dalen. In het derde kwartaal van 2016 bereikte deze cijfers namelijk een nieuw dieptepunt ten opzichte van vorig jaar.

Mac verkoopcijfers

Volgens IDC zitten de Mac verkoopcijfers dertien procent onder de aantallen van vorig jaar. Dit zou betekenen dat er in Q3 2016 zo’n 5,01 miljoen Macs wereldwijd verkocht zijn, tegenover 5,76 miljoen vorig jaar. Het marktaandeel van Apple daalde daardoor van 8,1 naar 7,4 procent.Dit plaatst Apple op de vierde plaats, achter Lenovo, HP en Dell. Ondertussen komt ASUS steeds dichterbij met een aandeel van 6,9 procent.

Een ander onderzoek van Gartner laat exact dezelfde trend zien. De gehele PC-markt daalde voor het achtste kwartaal op rij, maar Apple krimpt een stuk sneller.

Tijd voor nieuwe Macs

Het wordt dus hoog tijd dat Apple het Mac-aanbod vernieuwt, en het lijkt erop dat dit ieder moment kan gebeuren. Verschillende geruchten wijzen erop dat Apple eind oktober een gloednieuwe MacBook Pro 2016 aankondigt. Deze heeft niet alleen betere specs maar ook een gloednieuw design. Laten we hopen dat Apple echter ook de rest van haar Mac-aanbod niet vergeten is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen