‘Apple presenteert Mac Studio en Studio Display tijdens Peek Performance-event’

Piet-Jan Lentjes
8 maart 2022, 14:59
2 min leestijd
‘Apple presenteert Mac Studio en Studio Display tijdens Peek Performance-event’

Apple gaat waarschijnlijk een Mac Studio en een Studio Display presenteren tijdens het event op 8 maart. Benieuwd? iPhoned vertelt je er meer over!

Lees verder na de advertentie.

Mac Studio en Studio Display

Er gaan verschillende geruchten dat Apple tijdens het eerste event van 2022 een Mac Studio en een Studio Display gaat laten zien. Wat kunnen we precies van deze apparaten verwachten? iPhoned duikt er wat dieper in!

Mac Studio

Mac Studio: een flinke Mac Mini

In een tweet zei Mark Gurman van Bloomberg dat Apple tijdens het event een ‘Mac Studio’ gaat presenteren. Een YouTuber genaamd Luke Miani heeft op basis van geruchten al laten zien hoe deze nieuwe Mac er mogelijk uit gaat zien.

De Mac Studio heeft op het eerste gezicht nog het meeste weg van een flinke Mac Mini met het bekende vierkante design. Er is wel een groot verschil en dat is de hoogte, de Mac Studio is namelijk een flink stuk dikker om plaats te maken voor een nieuw thermisch ontwerp.

Mac Studio

De Mac Studio zou de high-end Mac mini kunnen gaan vervangen en misschien een soort alternatief worden voor de Mac Pro. Hij wordt waarschijnlijk niet zo krachtig als de Mac Pro, maar de verwachting is wel dat de Mac Studio een M1 Pro en M1 Max-chip gaat krijgen. Daar komt waarschijnlijk ook een versie met nog een krachtigere M1 Max-chip bij.

Pre-order Mac Studio:

Studio Display: 27 inch scherm

Volgens de geruchten komt er naast de Mac Studio ook een ‘Studio Display’. De Studio Display is een scherm van 27 inch met iets dikkere schermranden dan de Pro Display XDR (het 32‑inch Retina 6K-display van Apple). Volgens Mark Gurman heeft dit scherm ondersteuning voor iOS, dit zou betekenen dat het scherm een ingebouwde Apple silicon-chip heeft.

Studio Display

Er zijn al eerder geruchten opgedoken over een scherm met een A-chip (Apple silicon). Er werd altijd gedacht dat dit een opvolger zou worden van de Pro Display XDR. Het lijkt er nu meer op dat dit nieuwe scherm een betaalbare variant van het duurdere display gaat worden. Een prijs is echter nog niet bekend.

Pre-order Studio Display:

Eerste Apple Event 2022: Peek Performance

Wat Apple precies gaat laten zien, weten we vanavond. Om 19:00 uur gaat het eerste Apple-event van 2022 beginnen. Wat Apple laat zien is nog niet helemaal zeker, maar dat geeft niet. Wij hebben onze verwachtingen van dit eerste Apple event voor 2022 al voor je op een rijtje gezet!

Apple-event 8 maart 2022

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het Apple-event en het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: Luke Miani, Luke Miani, Luke Miani
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac Studio
Apple Mac Studio

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu