SSD-opslag van Macs upgraden voortaan honderden euro’s goedkoper

Michel van 't Klaphek
10 juli 2019, 8:57
2 min leestijd
SSD-opslag van Macs upgraden voortaan honderden euro’s goedkoper

Apple heeft het een stuk goedkoper gemaakt om SSD-opslag uit te breiden bij aanschaf van een nieuwe iMac, Mac Pro of MacBook Pro. Ook is de maximale opslagcapaciteit van de MacBook Air verhoogd.

Lees verder na de advertentie.

Goedkoper SSD-opslag Mac upgraden

Een hoop veranderingen in het computer-assortiment van Apple deze dagen. Nadat het bedrijf eerder al nieuwe laptops aankondigde, wordt het nu ook goedkoper om meer SSD-opslag te laten plaatsen. Bovendien verandert er het een en ander qua werkgeheugen van de Mac Pro.

De veranderingen gelden voor de iMac, Mac mini, Mac Pro en MacBook Pro, de meest uitgebreide laptop van Apple. Zo betaal je ongeveer 200 euro minder wanneer je wil upgraden naar een SSD van 1TB.

Bij het aanschaffen van de dubbele capaciteit ben je ongeveer 400 euro minder kwijt dan eerst. De besparing is het grootst wanneer je een 4TB-schijf in je Mac laat plaatsen, want dan wordt de originele prijs van ruim 3000 euro ongeveer gehalveerd.

Meer keuze

Daarnaast kun je bij de MacBook Air, het instapmodel, nu niet alleen kiezen voor 256/512GB opslag, maar ook voor 1TB. Tot slot is de 64GB RAM-optie voor de Mac Pro geschrapt en moet je voortaan een keuze maken tussen 16 of 32GB werkgeheugen. Neem een kijkje op Apples website voor de specifieke veranderingen en korting per model.

SSD-opslag is beter dan een traditionele harde schijf, omdat bestanden sneller worden overgeschreven. Bovendien is SSD energiezuiniger en maakt de schijf zelf minder lawaai. Het verschilt per model hoeveel korting je krijgt op het bijplaatsen van de snellere opslag, maar de korting is altijd aanzienlijk.

Nieuwe Apple-computers

Apple heeft de vaart er flink in zitten. Men kondigde eerder de vernieuwde MacBook Air aan en heeft ook de MacBook Pro een kleine update gegeven. Daarnaast verdwijnt de MacBook met 12 inch-scherm uit de schappen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu