Apple belooft meer producten voor professionele gebruikers

Erwin Vogelaar
28 februari 2017, 19:17
2 min leestijd
Apple belooft meer producten voor professionele gebruikers

Hoewel een Mac Pro-update al lang op zich laat wachten, stelt Tim Cook dat Apple nog veel geeft om professionele gebruikers en dat het bedrijf meer voor hen gaat doen.

Mac Pro-update

“Je zult ons meer in de ‘pro area’ zien doen”, stelt Tim Cook dinsdag tegenover een meeting met aandeelhouders in Cupertino. Cook stelt dat de professionele gebruikers erg belangrijk zijn voor het bedrijf, met name de creatieve industrie. “Denk niet dat iets dat we hebben gedaan of iets dat we doen dat nog niet zichtbaar is, een signaal is dat onze prioriteiten elders liggen. Het is erg, erg, belangrijk voor ons.”

mac pro-update

De focus voor Apple lijkt zich tegenwoordig meer op de iPhone, iPad en Apple Watch te richten en minder op de desktopcomputers. Hierdoor lopen de Mac’s achter en voelen professionele gebruikers zich achtergesteld. Zo heeft de Mac Pro in 2013 voor het laatst een grote update gehad. Ook de andere Mac-computers zijn toe aan een update, zoals de Mac Mini die voor het laatst in oktober 2014 een update heeft gehad.

Er zijn nog geen geruchten dat de Mac Pro of de Mac Mini binnenkort ververst worden. Wel is de kans groot dat Apple dit jaar een nieuwe iMac presenteert. Mogelijk al tijdens de keynote in maart.

Tijdens de meeting heeft Tim Cook ook vragen beantwoord over het idee dat Apple de Mac- en iPad-lijnen steeds dichter bij elkaar wil brengen, zodat de iPad uiteindelijk de Mac volledig vervangt. Toch stelt Cook dat hij de iPad en Mac als twee verschillende productlijnen ziet met verschillende doelen. “Verwacht ons meer en meer te doen zodat mensen het (de iPad) als een laptopvervanger zien, maar niet als een Mac-vervanger. De Mac doet zoveel meer. Door deze werelden samen te voegen verlies je de simpelheid van het een en de kracht van de ander.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's