Nieuwe Mac Pro gespot in studio van dj Calvin Harris

Dennis de Vries
11 november 2019, 9:15
2 min leestijd
Nieuwe Mac Pro gespot in studio van dj Calvin Harris

De nieuwe Mac Pro is nog niet verkrijgbaar, maar Apple lijkt de desktop al wel beschikbaar te stellen aan toonaangevende gebruikers. Dit weekend werd de computer gespot in de studio van dj Calvin Harris.

Lees verder na de advertentie.

Mac Pro gespot in studio

De nieuwe Mac Pro is te zien op een Instagram-story van de populaire dj en producer. Harris plaatste zaterdag beelden van zijn studio. In de korte rondleiding was nieuwe muziek te horen en ook het onmiskenbare kaasrasp-design van de nieuwe Mac Pro te zien.

mac pro gespot calvin harris instagram

Het is aan te nemen dat er meer professionals zijn die van Apple vroegtijdig een Mac Pro mogen gebruiken. Dat de computer bij een populaire dj in de studio opduikt, is niet helemaal verrassend. Het apparaat is volgens Apple vooral bedoeld voor creatieve professionals zoals videomakers, designers en muzikanten.

Releasedatum nog onbekend

De computer is volgens de website van Apple nog altijd ‘dit najaar’ verkrijgbaar. De precieze releasedatum is echter onduidelijk. Volgens geruchten duurt het niet lang meer voor Apples meest krachtige computer te bestellen is. Het bedrijf is de documentatie voor reparateurs aan het afronden, wat volgens geruchten zou wijzen op een spoedige lanceerdatum.

De Mac Pro is deze zomer gepresenteerd en de meest krachtige computer die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Het instapmodel van de Mac Pro heeft acht processorkernen, 32GB RAM, een SSD van 256GB en Radeon Pro 580X-videokaart.

mac pro gespot

Wie meer nodig heeft, kan ‘m zelf samenstellen met krachtigere hardware. Het apparaat is verkrijgbaar met maximaal 28 processorkernen, 1.5TB opslagcapaciteit en een Radeon Pro Vega II-videokaart.

Prijs Mac Pro

De Mac Pro kost, als hij eenmaal in de verkoop gaat, minimaal 5999 euro. Of Calvin Harris ook de tegelijk gelanceerde Pro Display XDR en Pro-stand, respectievelijk 4999 en 999 euro, in zijn studio heeft staan, is niet bekend.

Lees meer over de Mac

Bron: Instagram
Bron afbeelding: Calvin Harris Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac Pro
Apple Mac Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen