Concept: zo kan een modulaire Mac Pro eruitzien

Rutger Otto
13 april 2017, 16:47
2 min leestijd
Concept: zo kan een modulaire Mac Pro eruitzien

Apple kondigde begin april een nieuwe Mac Pro aan met modulair design. Dit concept geeft vast een idee hoe de nieuwe computer van Apple eruit kan zien.

Lees verder na de advertentie.

Modulaire Mac Pro

Er is een compleet nieuwe Mac Pro op komst, zo maakte Apple-topmensen bekend. De computer komt op zijn vroegst volgend jaar op de markt en krijgt een volledig modulair design. Gebruikers kunnen verouderde onderdelen zo gemakkelijk vervangen met geüpdatete versies.

Ontwerpers van CURVED/labs komen met een idee van hoe de nieuwe Mac Pro eruit kan zien. Zij stappen af van het cilindervormige ontwerp van de huidige Mac Pro. In plaats daarvan lijkt het concept op een Mac mini-achtige computer, waarvan de binnenkant draait.

Mac Pro concept

De binnenkant van de computer die je opendraait, bevatten openingen. Hierin klikken gebruikers onderdelen als de grafische kaart, processor, werkgeheugen en opslagruimte. Aan de bovenkant ontsnapt hete lucht door een rooster, verder is er een powerknop die dubbel dienstdoet als Touch ID (wat gevaarlijk klinkt) en zijn er aansluitingen voor usb-c, usb-a, hdmi, microfoon en een koptelefoon.

Het concept zie je in onderstaande video. Naast de computer komt ook een concept van Apples nieuwe ‘Cinema Display’ met dunne schermranden voorbij. Hoe de Mac Pro van Apple eruit gaat zien, is nog niet bekend. Het concept is dan ook gemaakt met het beetje informatie dat al bekend is.

Meer Macs verkocht

Uit cijfers van analysebureau Gartner blijkt dat Apple het afgelopen kwartaal wereldwijd meer Macs verscheepte dan een jaar eerder: 4,2 miljoen tegenover 4 miljoen. Dat is een groei van 4,5 procent. Het marktaandeel op het gebied van computer komt daarmee neer op 6,8 procent. Boven Apple staan nog vier andere computermakers. Lenovo is de grootste en verscheepte het afgelopen kwartaal ruim 12 miljoen computer. Op de tweede plek staat HP, gevolgd door Dell en Asus.

Lees het laatste nieuws over de Mac

Bronnen: Curved, Gartner
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac Pro
Apple Mac Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen