Vernieuwde Mac Pro en Pro Display XDR vanaf 10 december te bestellen
Michel van 't Klaphek

Het lange wachten is bijna over. Vanaf 10 december zijn de geheel vernieuwde Mac Pro en Pro Display XDR te bestellen. Wanneer de computers en beeldschermen geleverd worden is nog niet duidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mac Pro bestellen kan vanaf 10 december

Dat blijkt uit een door Apple verzonden mailtje naar iedereen die heeft aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de releasedatum. Het bericht is behoorlijk bondig en vermeldt alleen dat de Mac Pro en Pro Display XDR vanaf 10 december te bestellen zijn via de website van Apple.

mac-pro-bestellen-10-december

Het is nog niet duidelijk wanneer kopers hun computer en beeldscherm mogen verwachten. We kunnen echter wel een gokje doen. Omdat de drukke kerstperiode voor de deur staat gaat het Apple waarschijnlijk niet lukken om de Mac Pro’s en Pro Display’s voor het einde van het jaar te leveren. Een release in het begin van 2020 klinkt dus aannemelijker.


De productpagina’s op de Apple-website zijn overigens nog niet bijgewerkt met de besteldatum. Op de productpagina van de Mac Pro staat bijvoorbeeld dat de modulaire computer “dit najaar verkrijgbaar” is. Dezelfde tekst vind je bij de Pro Display XDR-pagina.

Over de Mac Pro en Pro Display XDR

De Mac Pro is de krachtigste computer die Apple ooit heeft gemaakt. De modulaire Mac is gericht op professionele gebruikers als muzikanten, videobewerkers en wetenschappers. Het design is compleet op de schop gegaan en bovendien makkelijk uit elkaar te halen. Op die manier kun je de Mac Pro naar eigen voorkeur uitbreiden.

Pro Display XDR

De Mac Pro en Pro Display XDR zijn gemaakt voor veeleisende professionals, en dat merk je aan het prijskaartje. De modulaire computer haal je voor minstens 5999 dollar in huis. Een Nederlands prijskaartje is nog onbekend, maar valt ongetwijfeld hoger uit vanwege belastingen. Het Pro Display XDR kost minstens 4999 dollar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.