Officieel: Apple werkt aan volledig vernieuwde Mac Pro

Lars Paijmans
4 april 2017, 14:15
2 min leestijd
Breaking
Officieel: Apple werkt aan volledig vernieuwde Mac Pro

Het heeft lang geduurd, maar zojuist heeft Apple dan eindelijk de Mac Pro geüpdatet. Het opgefriste model is per direct verkrijgbaar. Pas volgend jaar verschijnt een compleet nieuwe, modulaire Mac Pro.

Lees verder na de advertentie.

Mac Pro 2017 door Apple aangekondigd

Op een voor Apple erg opmerkelijke manier, heeft het bedrijf zojuist een nieuwe Mac Pro aangekondigd. Apples Phil Schiller sprak met verschillende techsites en bevestigde dat er hard gewerkt wordt aan een compleet vernieuwde Mac Pro. Daarnaast zijn een aantal nieuwe iMacs voor ‘Pro-gebruikers’ in ontwikkeling.

Apple geeft toe dat de Mac Pro uit 2013 zijn beste tijd wel gehad heeft. Daarom wordt er aan volledig herziene versie gewerkt, met een modulair design. Die verschijnt pas in 2018, maar vandaag wordt de bestaande Mac Pro nog wel opgefrist met betere specificaties.

Mac Pro 2017

Een Mac Pro voor Pro-gebruikers

“We werken er hard aan”, legt Schiller uit. Hierbij benadrukt hij direct dat gebruikers niet weer vier jaar hoeven te wachten op een upgrade. De nieuwe Mac Pro die in 2018 verschijnt krijgt dan ook bewust een modulair design, zodat hij gemakkelijker te upgraden is.

“We willen het meest high-end desktop-systeem ooit maken, ontworpen voor onze pro-gebruikers.” Om de professionele desktopgebruiker nog meer te bedienen, werkt Apple daarom ook aan een nieuw extern ‘Pro display’. Opmerkelijk, want vorig jaar stelde het bedrijf nog dat ze geen beeldschermen meer zouden maken.

Lees ook: Apple belooft nieuwe iMac in 2017 en werkt aan eigen Display

Volgens Apple topman Craig Federighi bereikt de huidige Mac Pro niet de volledige doelgroep waar hij eigenlijk wel voor bedoeld was. Hiermee doelt hij vooral op gebruikers die de hardware-mogelijkheden optimaal willen benutten. Juist deze doelgroep voelt zich al jaren genegeerd voor Apple, en de MacBook Pro 2016 wist het tij niet te keren.

Vandaag: nieuwe Mac Pro’s

Veel toekomstmuziek dus, maar Apple heeft ook goed nieuws voor vandaag. Vanaf nu is er een nieuwe Mac Pro beschikbaar die er precies hetzelfde uitziet, maar wel betere specs heeft voor minder geld. Het quad-core model met dual AMD FirePro D300 GPU’s is nu een 6-core model met twee D500 GPU’s. Het high-end 6-core model met twee AMD FirePro D500 GPU’s heeft nu 8-core dual D88 GPU’s. Aan de achterkant zijn geen nieuwe poorten te vinden.

De nieuwe Mac Pro’s zijn op het moment van schrijven nog niet te zien in de online Apple Store.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu