De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Opgefriste Mac Pro nu beschikbaar in Nederland, dit zijn de prijzen

Lars Paijmans
5 april 2017, 11:38
2 min leestijd
Opgefriste Mac Pro nu beschikbaar in Nederland, dit zijn de prijzen

Na de plotseling aankondiging van gisteren zijn de nieuwe Mac Pro’s nu dan echt beschikbaar in de online Apple Store. De nieuwe modellen hebben een lagere prijs en betere hardware.

Lees verder na de advertentie.

Mac Pro 2017 prijzen bekend, nu beschikbaar

Apple kondigde gisteren een nieuwe Mac Pro voor volgend jaar aan. Als zoethoudertje is ook de huidige Mac Pro opgefrist, zodat de specificaties zich weer mogen meten met computers uit 2017. Het model met 4 cores is vanaf nu niet meer beschikbaar. Het instapmodel van de Mac Pro draait op zes kernen, terwijl de high-end-versie de overstap maakt naar 8 cores. Apple heeft ook gedacht aan gebruikers die een krachtigere processor, meer geheugen of betere grafische chip willen toevoegen. Ook die prijzen zijn verlaagd.

Mac Pro 2017 prijzen

Zo ben je nu 3449 euro kwijt voor de instap Mac Pro. Deze heeft een 3,5-GHZ 6-core Intel Xeon E5-processor en 16GB 1866-MHz DDR3 ECC-geheugen. Standaard heeft dit model 256GB PCIe-flashopslag. De 8-core versie met twee GPU’s kost nu 4649 euro. Voor dit bedrag krijg je een 3,0-GHz 8-core Intel Xeon E5-processor.

Ook deze Mac Pro heeft standaard 256GB flashgeheugen. Opvallend genoeg is alleen het goedkopere model op het moment van schrijven verkrijgbaar in Nederland. Deze wordt de volgende dag thuisbezorgd, terwijl het model met 8-kernen momenteel niet beschikbaar is.

Apple herbouwt de Mac Pro voor 2018

Onthoud wel dat Apple op de verbeterde hardware verder geen veranderingen doorvoert aan de Mac Pro 2017. Pas over een jaar verschijnt een volledig vernieuwde, modulaire Mac Pro. Door het modulaire design is die relatief gemakkelijk uit te breiden en aan te passen. Tegelijk met de nieuwe Mac Pro komt er ook een nieuw ‘Pro Display‘ uit, al zien we dit najaar al een gloednieuwe iMac.

Lees ook: Opinie: Apple stelt Mac-gebruikers gerust met plotselinge aankondiging

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac Pro
Apple Mac Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu