Waarom de nieuwe MacBook Pro geen opstartgeluid meer heeft

Lars Paijmans
31 oktober 2016, 11:09
2 min leestijd
Waarom de nieuwe MacBook Pro geen opstartgeluid meer heeft

Door de Touch Bar en het gebrek aan poorten, zijn een aantal details van de nieuwe MacBook Pro ietwat ondergesneeuwd. Nu mensen er mee aan de slag zijn gegaan, valt er een aantal dingen op. Het Mac opstartgeluid is verdwenen, evenals het lichtgevende Apple-logo. Apple lijkt hier echter zo haar redenen voor te hebben.

Lees verder na de advertentie.

Mac opstartgeluid verdwenen bij nieuwe MacBooks

Apple nam tijdens het Mac-event afgelopen donderdag ruim de tijd om de nieuwe MacBook Pro te presenteren, maar vergat nog wel wat dingen te melden. Zo bleek achteraf dat Apple geen nieuwe externe monitoren meer gaat maken en hebben gebruikers al wat andere dingen ontdekt bij de nieuwe MacBook Pro.

Mac opstartgeluid

Nu de eerste exemplaren geleverd worden, is het mensen opgevallen dat de MacBook Pro niet meer het klassieke opstartgeluid maakt als je de laptop aanzet. Dit klassieke deuntje was sinds 1998 aanwezig in alle Macs. Apple lijkt echter een goede reden te hebben om dit geluidseffect te schrappen.

Als je een nieuwe MacBook Pro opent, wordt hij namelijk automatisch opgestart. Oudere MacBooks worden alleen geactiveerd als ze in slaapstand staan, maar de nieuwe MacBook Pro start de laptop volledig op. Hierdoor hoef je in principe nooit meer op de powerknop te drukken. Om te voorkomen dat je iedere keer het Mac-opstartgeluid hoort als je de MacBook Pro openklapt, lijkt Apple er dus voor gekozen te hebben om dit geluidseffect volledig te schrappen.

Geen lichtgevend Apple-logo meer

Ook is het lichtgevende Apple-logo op de achterkant verdwenen, net zoals dit bij de 12-inch MacBook het geval is. Op de spacegrijze MacBook Pro is er een glimmend zwart appeltje op de achterkant te zien, terwijl de zilveren versie gewoon het bekende witte logo heeft, dat nu niet meer oplicht.

De keuzes zijn opvallend, omdat Apple ze al jaren en jaren doorvoert in nieuwe Macs. Zo is het lichtgevende Apple-logo op MacBooks al sinds 1999 gemeengoed. De laatste noemenswaardige ontdekking die mensen met de nieuwe Pro deden, is dat er geen verlengstuk van de stroomkabel meer in de doos zit. Deze kabel zorgde voor een langere snoer, wat de kabel van de nieuwe MacBook Pro een stuk korter maakt. Deze kabel is nog wel in de Apple Store los verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen