‘Mac OS X 10.12 ontgrendelt als je iPhone in de buurt is’

Rutger Otto
20 mei 2016, 8:55
2 min leestijd
‘Mac OS X 10.12 ontgrendelt als je iPhone in de buurt is’

Met de volgende versie van Mac OS X kunnen gebruikers hun computer ontgrendelen via Touch ID op de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Mac automatisch ontgrendelen

Tenminste, dat schrijft MacRumors op basis van bronnen. Het gemak waarmee iPhone-gebruikers hun toestel openen, moet volgens het bericht ook naar de Mac komen. Er gingen al geruchten dat nieuwe MacBooks en iMacs ingebouwde vingerafdrukscanners krijgen, maar Apple zou toch kiezen voor een simpelere oplossing.

Ontwerpers van Apple werken aan een oplossing waarmee de Mac vanzelf ontgrendeld wordt als de gebruiker in de buurt komt. De Bluetooth-verbinding met een iPhone zorgt dat de Mac weet wanneer je in de buurt bent, er is dan geen wachtwoord meer nodig.

Touch ID

De functie zou hetzelfde werken als het automatisch ontgrendelen van de Apple Watch, waarbij geen code meer nodig is als de gekoppelde iPhone al is geopend. Mogelijk werkt het zelfs als je met een Apple Watch in de buurt van de Mac komt, maar waarschijnlijk zul je moeten ontgrendelen via Touch ID op de iPhone.

Die oplossingen bestaan overigens al via apps van derden. Met MacID of KeyTouch is het al langer mogelijk om Macs te openen via een gekoppelde iPhone. Je vingerafdruk is daarbij genoeg. De Knock-app op iPhone en Apple Watch kan gebruikt worden om de Mac via Bluetooth te ontgrendelen in plaats van met een wachtwoord.

https://www.youtube.com/watch?v=iDerMv5yAmY

WWDC 2016

Mac OS X 10.12 wordt waarschijnlijk volgende maand onthuld tijdens de WWDC. Deze week kwam het gerucht al naar buiten dat Siri mogelijk een entree zou maken op de Mac. Mogelijk kun je met Siri ook aankopen gaan doen, maar zul je ze moeten bevestigen met een wachtwoord of Touch ID op je telefoon.

Tijdens de WWDC zal Apple naar verwachting ook iOS 10 presenteren. Onduidelijk is nog of het besturingssysteem een nieuw ontwerp krijgt, wel gaat er meer nadruk liggen op Siri. Dat moet, want het lijkt erop dat Apple door concurrenten wordt ingehaald op het gebied van kunstmatige intelligentie en persoonlijke assistenten.

Lees meer over de Mac

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu