De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Razendsnelle mini op komst: ‘Mac mini met M1X-chip’

Piet-Jan Lentjes
23 augustus 2021, 10:24
2 min leestijd
Razendsnelle mini op komst: ‘Mac mini met M1X-chip’

Er komt een upgrade voor de Mac mini aan. De compacte Apple-computer krijgt een nieuwe M1-chip en moet ergens in de komende maanden verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Mac mini met M1X chip

Dat schrijft Mark Gurman, verslaggever voor Bloomberg News. In zijn nieuwsbrief vertelt hij verder dat de nieuwe Mac mini de huidige minicomputer binnen ‘enkele maanden’ moet gaan vervangen.

De nieuwe Mac mini krijgt niet alleen de nieuwe M1X-chip, maar heeft ook een nieuw design. Verder krijgt de verbeterde Mac mini ook meer aansluitpoorten.

Mac mini M1X - EXCLUSIVE FIRST LOOK! New redesign, and more!

Volgens Jon Prosser, van FrontPageTech, krijgt de nieuwe Mac mini onder andere een ronde magnetische aansluiting voor de stroomadapter, en heeft de computer een ‘bovenkant gemaakt van plexiglass’. De Mac mini lijkt ook wat platter te worden dan de huidige generatie.

De Mac mini, MacBook Pro en MacBook Air kregen als eerste een M1-chip van Apple. Waarschijnlijk wordt de nieuwe MacBook Pro straks ook voorzien van een M1X-upgrade.

Verbeterde versie M1-chip

De M1X-chip is een verbeterde versie van de huidige M1-chip die je in onder andere de MacBook Air vindt. Naar verwachting verschijnt de echte opvolger van de M1-chip ergens volgend jaar. Waarschijnlijk wordt er rond dat moment ook een nieuwe MacBook Air aangekondigd.

Verschillende Apple-events dit jaar

Apple heeft volgens de laatste geruchten dit jaar nog een aantal events op de planning staan. De verwachting is dat Apple behalve de iPhone 13, nieuwe AirPods, Apple Watch Series 7 ook verbeterde iPads en MacBooks aan gaat kondigen. Bij de MacBook Pro zit de grootste verandering waarschijnlijk onder de motorkap. De 16 inch Pro-laptop gaat namelijk overstappen op Apple Silicon, in plaats van een Intel-chip.

Onlangs vertelde de doorgaans betrouwbare Mark Gurman bijvoorbeeld dat het iPhone 13-event in september plaatsvindt. Vervolgens zou Apple nog twee presentaties in oktober en november organiseren om nieuwe iPads en Macs aan te kondigen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen