Dit Mac Mini-concept blaast Apples kleinste computer nieuw leven in

Lars Paijmans
17 november 2017, 17:01
2 min leestijd
Dit Mac Mini-concept blaast Apples kleinste computer nieuw leven in

Als er een Apple-product is dat wel eens vernieuwd mag worden, dan is het de Mac Mini wel. Vandaag laat een interessant concept zien hoe deze Mac Mini van de toekomst eruit kan zien.

Lees verder na de advertentie.

Mac Mini concept voegt Touch Bar toe

Zoals altijd zijn deze concepten van onaangekondigde Apple-producten vooral een kwestie van ‘wat als?’ Vandaag schijnt ontwerper Louis Berger zijn licht op de Mac Mini, die een totaal nieuw uiterlijk krijgt. Berger kiest ervoor om de complete computer te combineren met de Touch Bar van de MacBook Pro.

Mac mini concept
Mac mini concept

Hierdoor ontstaat er een kleine cilinder, die je onder je monitor legt. Deze sluit je direct aan op je monitor, en op de achterkant zijn meer dan genoeg poorten aanwezig voor accessoires.

Een stuk interessanter is echter wat er op de voorkant gebeurt. Hier is namelijk een langwerpig display te vinden, dat dienst doet als het Dock en de Touch Bar. Hierdoor is er meer ruimte vrij op je scherm, en kun je tijdens het typen snel acties selecteren. Het design heeft hierdoor meer weg van een Beats-speaker dan een Mac Mini.

Maar wat is Apple van plan?

De grote vraag is nu natuurlijk of Apple ooit de Mac Mini nog nieuw leven in blaast. Hoewel het al jaren erg stil is rondom dit product, gaf ceo Tim Cook in oktober een klein sprankeltje hoop. In een gesprek met investeerders gaf Cook aan dat Apple de Mac Mini zal blijven verkopen.

Maar of en wanneer er een nieuw model komt, is niet duidelijk. Binnen nu en een paar maanden zal Apple de volledige Mac-lijn weer wat aandacht geven in de vorm van de iMac Pro en een nieuwe Mac Pro, dus wie weet is een gloednieuwe Mac Mini wel de ‘one more thing’ van die avond.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Louis Berger
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen