Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Nieuwe Mac mini met Apple M1-chip onthuld

Lars Paijmans
10 november 2020, 19:36
2 min leestijd
Breaking
Nieuwe Mac mini met Apple M1-chip onthuld

De Mac mini stapt over van Intel op Apple Silicon: dit is de nieuwe Mac mini, die nu op Apples eigen M1-chip draait.

Lees verder na de advertentie.

Mac mini met M1-chip onthuld

Tijdens het november-event van Apple heeft het bedrijf een nieuwe Mac mini onthuld. De nieuwe compacte Mac ziet er hetzelfde uit als zijn voorganger, maar is aan de binnenkant volledig vernieuwd. Dit draait allemaal om de processor: deze is voor het eerst niet meer van Intel, maar van Apple zelf.

Die M1-chip van Apple brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Omdat Apple de hardware en software nu beter op elkaar kan afstemmen, verbruikt de Mac mini tot zestig procent minder energie, is de cpu tot drie keer sneller en zijn er tot zes keer snellere grafische prestaties mogelijk.

Draaien we de Mac mini om, dan zien we een aantal bekende aansluitingen terug. De nieuwe mini is uitgerust met een Ethernet-poort, twee Thunderbolt usb 4-poorten, een hdmi 2.0-aansluiting, twee usb a-poorten en een traditionele koptelefoonaansluiting. Dat maakt de Mac mini enorm veelzijdig en breed inzetbaar.

De nieuwe Mac mini is uit te breiden tot 16GB aan werkgeheugen en 2 terabyte aan intern geheugen op de SSD. Je kunt hem aansluiten op een 6K-scherm en is uitgerust met Thunderbolt usb 4-poorten.

Mac mini met M1-chip: de prijzen op een rij

De nieuwe Mac mini gaat 799 euro kosten. Je hebt de keuze uit twee modellen: een Mac mini met 256GB aan intern geheugen en een Mac mini met 512GB aan intern geheugen.

  • Mac mini M1-chip 256GB: 799 euro
  • Mac mini M1-chip 512GB: 1029 euro

Beide mini’s zijn verder uit te breiden met meer werkgeheugen, opslagcapaciteit en vooraf geïnstalleerde software. Uiteraard neemt de prijs ook toe als je de Mac verder uitbreidt. De nieuwe Mac mini is vanaf nu te bestellen. De eerste exemplaren worden op 17 november geleverd.

Dit kondigde Apple vanavond nog meer aan

Naast een Mac mini heeft Apple ook een nieuwe MacBook Air en nieuwe MacBook Pro met Apple Silicon aangekondigd. De twee nieuwe MacBooks gaan er net als de Mac mini met grote sprongen op vooruit, omdat Apple nu zelf de touwtjes in handen heeft om de processor optimaal af te stemmen op de software en rest van de hardware.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac mini
Apple Mac mini

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen