‘Renders: Mac mini 2021 krijgt nieuwe Apple M1X-chip en wordt dunner’

Michel van 't Klaphek
25 mei 2021, 15:41
2 min leestijd
‘Renders: Mac mini 2021 krijgt nieuwe Apple M1X-chip en wordt dunner’

Er zijn renders van de Mac mini 2021 opgedoken. Deze animaties laten zien hoe de kleine Apple-desktopcomputer er misschien uitziet. De Mac mini 2021 zou de eerste Apple-computer met de nieuwe M1X-chip worden.

Lees verder na de advertentie.

Mac mini 2021 renders laten nieuwe design zien

De Mac mini 2021 renders zijn online gezet door Jon Prosser. Vaste iPhoned-lezers herkennen deze naam vast, want Prosser deelt regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten.

Ditmaal heeft hij zijn handen weten te leggen op vermeende renders van de nieuwe Mac mini. Volgens Prosser brengt Apple in 2021 een nieuwe versie van de compacte desktopcomputer uit.

De Mac mini 2021 zou een iets ander design krijgen dan de huidige variant. Prosser claimt dat de nieuwe versie een dunnere behuizing van aluminium heeft met een glanzende afwerking aan de bovenkant. De bovenkant zou namelijk van glas zijn.

De huidige Mac mini (met M1-chip) heeft maar weinig aansluitingen, maar dat gaat volgens Prosser veranderen. De Apple-insider claimt dat de nieuwe Apple-desktop maar liefst vier Thunderbolt 3-poorten, twee usb-a-poorten, een hdmi-aansluiting en ethernet-ingang achterop heeft.

Ook onder de motorkap wordt de desktopcomputer flink aangepakt. Prosser meldt dat de Mac mini 2021 wordt aangedreven door de M1X-chip. Deze wordt door Apple zelfgemaakt en zou veel krachtiger zijn dan de huidige M1-chip. Ook is de hardware energiezuiniger.

Volgens Prosser komt de M1X-processor ook naar de nieuwe MacBook Pro, die eveneens later dit jaar zou verschijnen.

Lees ook: ‘Nieuwe MacBook Pro wordt 7 juni tijdens WWDC aangekondigd’

Release en verkrijgbaarheid

Wanneer de nieuwe Mac mini uitkomt, maakt Prosser niet bekend. Wel geeft hij aan dat de desktopcomputer nog dit jaar verschijnt. Mogelijk wordt de Mac mini 2021 gelijk met de iPhone 13 gepresenteerd. Apples nieuwe telefoons worden waarschijnlijk dit najaar onthuld.

Volgens geruchten komt de nieuwe MacBook Pro al veel eerder. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de nieuwe laptop op 7 juni al wordt aangekondigd, gelijktijdig met onder meer iOS 15, de nieuwe iPhone software-update.

Het laatste nieuws over de Mac mini:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac mini
Apple Mac mini

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu