Test: ‘Mac mini (2018) is net zo snel als Mac Pro’

Michel van 't Klaphek
3 november 2018, 10:33
1 min leestijd
Test: ‘Mac mini (2018) is net zo snel als Mac Pro’

De nieuwe Mac mini kan zich qua snelheid meten met de Mac Pro. Dit terwijl de cilindervormige computer maar liefst vier keer zoveel kost als de compacte mini.

Mac mini 2018 snelheid-test

Apple gooit het roer om met de Mac mini 2018. Deze kleine computer zonder beeldscherm is gericht op professionele gebruikers, in tegenstelling tot zijn voorganger. De nieuwe Mac mini komt pas op 7 november uit, maar we weten nu al hoe snel hij is.

De compacte computer kan zich meten met de Mac Pro, zo blijkt uit een benchmark-test. Bij zo’n onderzoek wordt de processor van een computer maximaal belast om zo onderling te kunnen vergelijken.

De Mac mini 2018 is dus een ontzettend krachtige computer. De versie die voor de test is gebruikt beschikt over een i7-processor van Intel met zes kernen (3,2GHz). Hij nam het op tegen een acht-core Mac Pro (3,0GHz) uit 2013.

Vooral het verschil in prijskaartje is hierbij belangrijk. Het Mac mini-instapmodel gaat vanaf 899 euro over de toonbank, terwijl de Pro nog steeds meer dan 4000 euro kost. De Mac mini 2018 laat overigens ook de nieuwe MacBook Air met Retina-scherm achter zich als het op snelheid aankomt.

Meer over de Mac mini 2018

De Mac mini 2018 is gemaakt voor professionals en beschikt over een rappe T2-processor. Aan de achterkant zitten meerdere aansluitingen, waaronder vier Thunderbolt 3-poorten, een hdmi-ingang en razendsnelle ethernet-aansluiting.

Hierdoor kun je de computer bijvoorbeeld gebruiken voor een eigen server. Het instapmodel heeft een i3-processor, 8GB uitbreidbaar werkgeheugen (tot 64GB) en kost 899 euro. Voor 1249 euro haal je de versie met zes processorkernen in huis. De Mac mini 2018 komt op 7 november uit en is nu al te bestellen.

→ Lees alles over de Mac mini 2018

Bron: VentureBeat
Categorie: Devices
Device: Mac mini

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday