Review round-up: dit vinden internationale media van de Mac mini 2018

Michel van 't Klaphek
7 november 2018, 9:03
2 min leestijd
Review round-up: dit vinden internationale media van de Mac mini 2018

De eerste reviews over de Mac mini 2018 zijn binnen. Wij zetten de belangrijkste conclusies op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Mac mini 2018 review round-up

De nieuwe Mac mini is totaal vernieuwd. Daar waar de vorige versie heel toegankelijk was, richt het 2018-model zich op power-users. De eerste beoordelingen zijn overwegend positief, maar er vallen ook wat minpunten aan te wijzen.

CNET

CNET is over het algemeen lovend over de compacte computer zonder beeldscherm. Men heeft de goedkoopste configuratie van 899 euro getest en is onder de indruk van de prestaties. Ook het aantal aansluitingen is keurig.

Er is echter één grote maar. Wanneer je bepaalde onderdelen wil upgraden, moet je hiervoor naar een officieel Apple service center. Dit is een duidelijk nadeel ten opzichte van Windows-configuraties, waarbij je zelf gemakkelijk onderdelen kunt vervangen.

Over de adviesprijs is CNET dan weer wel te spreken. Vergelijkbare Windows-configuraties zijn ongeveer even duur, waardoor de Mac mini 2018 weleens tot publieksfavoriet zou kunnen uitgroeien.

→ Lees de volledige review op CNET

AppleInsider

Volgens AppleInsider is de Mac mini 2018 de beste compacte computer die Apple ooit heeft uitgebracht. Zelfs de minst krachtige configuratie, met een i3-processor met vier kernen (3,6GHz) en 8GB werkgeheugen, weet indruk te maken.

Daarmee is de Mac mini 2018 de goedkoopste Apple-computer die je momenteel kunt kopen. Wel vindt de website het jammer dat er geen versie met een adviesprijs van rond de 500 euro is: mensen worden nu ‘gedwongen’ om de duurdere optie te kiezen.

→ Lees de volledige review op AppleInsider

TechCrunch

TechCrunch is het grotendeels eens met AppleInsider. De Mac mini 2018 is krachtiger dan ooit, maar dankzij het hogere prijskaartje niet meer zo toegankelijk als zijn voorganger.

Daartegenover staat dat de kleine computer over een hele hoop aansluitingen beschikt. Aan de achterkant zitten onder meer vier Thunderbolt 3-poorten, twee usb-a-ingangen, een plek voor je hoofdtelefoon, een hdmi-poort en een ethernet-aansluiting (10GB).

→ Lees de volledige review op TechCrunch

Macworld

Heb je momenteel een oude Mac mini en twijfel je of je over moet stappen? Volgens Macworld is het antwoord absoluut “ja”. Het enige minpunt is het het weinig originele design: alleen de kleur is veranderd.

De Mac mini 2018 is bijna net zo snel als een iMac met i5-processor (3,4GHz) uit 2017, maar dan veel goedkoper. Vergeleken met zijn voorganger is hij maar liefst 33 procent sneller. Uiteraard neemt dit verschil alleen maar toe zodra je betere opties toevoegt.

→ Lees de volledige review op Macworld

Nieuwe Mac mini vanaf morgen verkrijgbaar

Morgen is het zo ver: dan komt naast de nieuwe MacBook Air ook de Mac mini 2018 uit. Als je hem dan bestelt heb je hem donderdag (8 november) in huis. Het instapmodel kost 899 euro. Voor 1249 euro is de uitgebreide versie met i5-processor (6-core 3.0GHz) en 256GB-ssd te koop.

Categorie: Devices
Device: Mac mini

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac mini
Apple Mac mini
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen