De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

Michel van 't Klaphek
16 juni 2018, 10:36
2 min leestijd
‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

Rogue Amoeba, de ontwikkelaar achter populaire apps zoals Airfoil en Fission, heeft felle kritiek geuit op Apple. Men vindt de huidige Mac-hardware hopeloos verouderd, en zegt dat meer updates noodzakelijk zijn.

Lees verder na de advertentie.

Mac-hardware verouderd, zegt bekende ontwikkelaar

Het grootste punt van kritiek is het gebrek aan updates. Met uitzondering van de iMac Pro hebben alle andere Macs namelijk al minstens een jaar geen hardware-updates gehad. De iMac Mini maakt het wel heel bont, en gaat al bijna vier jaar mee zonder tussentijdse upgrade.

Daarnaast zijn updates vaak van ondermaatse kwaliteit, vindt een software-ontwikkelaar van het bedrijf. Rogue Amoeba test haar apps daarom op gebruikte hardware, in plaats van nieuwe apparatuur. Er is te weinig onderling verschil om het prijsverschil te rechtvaardigen. Ook zou Apple hardware tussentijds vaker in prijs moeten verlagen, zegt de ontwikkelaar. Het bedrijf uit Cupertino staat erom bekend haar producten een hoge prijs mee te geven, en zelden in prijs te verlagen.

WWDC 2018 verwachtingen

Al met al is de ontwikkelaar van mening dat Apple zich meer zou moeten focussen op tussentijdse hardware-upgrades, in plaats van totaal nieuwe producten en functies aan te kondigen, zoals de Mac Pro. Het zou beter zijn om de hele Mac-collectie regelmatig te voorzien van kleine snelheidsupdates. Hier heeft het gros van de klanten veel meer aan, besluit de blogpost.

Geen nieuwe hardware op WWDC

Afgelopen WWDC hebben we geen nieuwe hardware gezien. Al bij aanvang van de keynote werd vermeld dat men het puur over software ging hebben. Een opmerkelijke keuze, aangezien er veel geruchten gingen over een nieuwe iPad, iPhone SE 2 en wellicht zelfs een nieuwe MacBook Air.

Ook interessant: WWDC 2018 round-up: alle aankondigingen op een rij

Het gebrek aan updates kan mogelijk verklaard worden aan de hand van Apples afhankelijkheid van Intel-chips. In het verleden zijn Apple-producten al vaker uitgesteld omdat Intel niet op tijd genoeg chips wist te leveren. Dit is dan ook vermoedelijk één van de redenen dat Apple haar eigen chipsets gaat maken. Vanaf 2020 moeten de eerste compleet door Apple gemaakt Macs van de band rollen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen