‘Apple werkt aan Face ID op de Mac met slimme slaapfunctie’

Lars Paijmans
7 augustus 2019, 15:03
2 min leestijd
‘Apple werkt aan Face ID op de Mac met slimme slaapfunctie’

Uit een patent blijkt dat Apple aan Face ID voor de Mac werkt, waarbij het om een geavanceerdere versie zou gaan dan de gezichtsscanner die in de iPhone X en iPhone XS aanwezig is.

Lees verder na de advertentie.

Mac Face ID dichterbij met nieuw patent

Apple heeft een patent toegekend gekregen, waarin wel erg duidelijk wordt dat het bedrijf werkt aan Face ID-ondersteuning voor de Mac. In de tekst is te lezen dat een camera de gebruiker moet herkennen en daarna het apparaat kan ontgrendelen.

Dat is ongeveer hetzelfde als Face ID op de iPhone, maar het patent gaat nog een stapje verder. Zo schrijft Apple dat een Mac dankzij Face ID kan zien of de gebruiker nog achter zijn Mac zit, zodat de slaapstand automatisch wordt uitgesteld.

Ziet de Mac juist dat je weggelopen bent, dan kan het apparaat automatisch worden vergrendeld of in sluimerstand gaan om de accuduur te besparen. In deze sluimerstand zal de Mac bijvoorbeeld je kalender, foto’s en notities synchroniseren en updaten, zodat je hier niet op hoeft te wachten als je het apparaat gebruikt.

Vanaf dit najaar te zien in de nieuwe MacBooks?

Zodra je terug komt, ziet de Mac je aankomen en wordt het apparaat weer ‘wakker’ en ontgrendeld, zodat je verder kunt gaan waar je gebleven was. Face ID op de Mac is de afgelopen jaren al talloze keren in patenten opgedoken. Nadat de functie op zowel de iPhone als de iPad is verschenen, kan het haast niet anders dat de Mac spoedig aan de beurt is.

De grote vraag is nu of Apple de techniek al klaar heeft om dit najaar gepresenteerd te worden in de nieuwe 16 inch-MacBook Pro, die een groter scherm met dunnere schermranden zou hebben. Ben je benieuwd naar deze gloednieuwe laptop van Apple? Check dan ons overzicht met alles wat we tot nu toe weten over deze 16-inch MacBook Pro.

Volg al het Apple-nieuws

Via: 9to5Mac
Bronnen afbeeldingen: Lorenzo Mariotti, Viktor Kadar
Spotlight: Face ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's