‘Apple werkt aan Face ID op de Mac en Touch Bar in Magic Keyboard’

Lars Paijmans
15 april 2019, 8:56
2 min leestijd
‘Apple werkt aan Face ID op de Mac en Touch Bar in Magic Keyboard’

Apple lijkt van plan te zijn om zowel de Touch Bar van de MacBook Pro als Face ID van de iPhone en iPad naar meer apparaten te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Mac Face ID-patent ontdekt

Het nieuws werd ontdekt door Patently Apple, een website die er zijn werk van maakt om onaangekondigde producten in patenten van het bedrijf te vinden. Apples nieuwste patent windt er geen doekjes om: er wordt duidelijk onderzocht hoe Face ID naar de Mac kan worden overgebracht. Ook de Touch Bar voor een extern toetsenbord duikt op in de tekst.

Mac Face ID-patent

Opvallend aan het patent is dat het hier niet om precies dezelfde Face ID-techniek gaat zoals deze nu in de iPhone en iPad Pro 2018 verwerkt zit. De tekst beschrijft een nieuwe retina-scanner, waarbij het oog van de gebruiker gescand wordt om de identiteit te bevestigen. Dit is anders dan hoe Face ID op iOS werkt, waarbij de scanner een complete 3D-scan van het gezicht maakt.

Dit kan enerzijds betekenen dat Apple simpelweg verschillende technieken voor gezichtsherkenning onderzoekt, of dat dit de eerste aanwijzing is dat er aan een verbeterde versie van Face ID wordt gewerkt. In een eerder patent werd Face ID op de Mac ook al genoemd, samen met een nieuwe automatische ontgrendelfunctie, die de MacBook ontgrendelt zodra je de klep opent en de scanner je herkent.

Touch Bar voor externe toetsenborden

Verderop in het patent komen we nieuwe verwijzingen tegen naar de Touch Bar op een nieuwe versie van het Magic Keyboard van Apple. Ook dit gerucht zwerft al jarenlang rond, maar het patent van vandaag laat in ieder geval zien dat het bedrijf de mogelijkheden ervan nog onderzoekt.

Dit zou de Touch Bar niet meer exclusief maken voor de MacBook Pro, maar het ook naar iedere andere Mac brengen. De Touch Bar is een oled-touchscreen die de functietoetsen vervangt. Hierdoor kunnen de knoppen zich aanpassen aan de app die je op dat moment gebruikt. Voorlopig blijft het echter bij een patent, wat het lastig maakt om in te schatten wanneer dit product daadwerkelijk onthuld wordt.

Bekijk ook: Conceptvideo toont MacBook Pro 2019 met randenvrij scherm en Face ID

Bron afbeelding: Viktor Kadar
Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlight: Face ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's