De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple Mac-event roundup: alle aankondigingen op een rij

Thomas Haenen
27 oktober 2016, 20:51
2 min leestijd
Apple Mac-event roundup: alle aankondigingen op een rij

We hebben er even op moeten wachten, maar Apple heeft voor het eerst in tijden weer zijn Macs vernieuwd. In deze Mac-event samenvatting nemen we alle aankondigingen met je door.

Lees verder na de advertentie.

Mac-event samenvatting: alles wat je moet weten

Apple blaast de Mac dit najaar nieuw leven in met tal van innovaties. Heb je de nieuwe Macbooks gemist, of wil je alle aankondigingen nog even teruglezen? In deze samenvatting hebben we al het nieuws op een rij gezet, zodat je niets hoeft te missen. Of kijk naar de iPhoned nabespreking om niets te hoeven missen!

macbook-pro-officieel-uitgelicht

Macbook Pro

De MacBook Pro krijgt dit jaar een aanzienlijke update. Allereerst is hij natuurlijk lichter, dunner en krachtiger dan zijn voorganger. Helemaal nieuw is de toevoeging van een ‘Touch Bar’. Dit kleine oled-touchscreen onder het scherm biedt contextgevoelige informatie afhankelijk van de software die je gebruikt. Je favorieten in Safari, afspeelknoppen met Apple Music, en ga zo maar door.

Apple introduceerde drie varianten van de nieuwe MacBook Pro. Het instapmodel heeft een 13 inch-scherm, maar beschikt niet over een Touch Pad. Daarnaast zijn er nog varianten met 13 en 15 inch-schermen met het aanraakschermpje. De prijzen beginnen bij 1500 euro en lopen op tot meer dan 2000 euro.

-> Lees meer over de MacBook Pro met Touch Bar

Géén MacBook Air

Helaas: Apple introduceerde dit jaar geen nieuwe MacBook Air. In plaats daarvan kregen we een goedkopere instapvariant van de MacBook Pro. Voorzien van een 13 inch-scherm, maar geen Touch Bar. Ook is de hardware een tikkeltje minder krachtig. Of dit het einde betekent voor de Air-serie? Daar lijkt het wel op.

-> Lees meer het instapmodel MacBook Pro

Apple TV-app

Apple TV

Hoewel de Macbook centraal stond tijdens dit evenement, was er ook ruimte voor aankondigingen rondom Apple TV. Zo gaat de dienst uitgebreidere integratie bieden met Twitter. Je kunt sport, politiek en andere grote evenementen livestreamen via de mediaspeler en gelijk de laatste relevante tweets voorgeschoteld krijgen. Ook Minecraft komt naar Apple TV.

Ook beloofde Apple een ‘unified tv experience’. Apps van verschillende zenders en streamingdiensten worden gecombineerd in de nieuwe ‘TV’-app. Daar kun je een lijst samenstellen van tv-programma’s die je nog moet kijken.

-> Lees meer over de nieuwe Apple TV functies

Toegankelijkheid

Apple opende de presentatie met een korte video over de vele toegankelijkheidsfeatures die het bedrijf in zijn features biedt. De iPhone, Mac en andere producten van bedrijf zijn voorzien van tal van functies die de apparaten voor iedereen geschikt maken, ook als je doof of blind bent of over een andere handicap beschikt. Het bedrijf heeft een nieuwe ‘Accessibility’-pagina gelanceerd op zijn website.

Lees het laatste nieuws over Macs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen